Росія зупинила постачання нафти польській компанії Orlen: що буде з бензином та дизелем

16:47 25 лютого 2023 р.

Фото до новини

PKN Orlen підкреслює, що повністю готова до такої ситуації.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

PKN Orlen підкреслює, що повністю готова до такої ситуації, і постачання до її нафтопереробних заводів можуть повністю здійснюватися морським шляхом.

«Тому призупинення постачання (з РФ, — ред.) не вплине на постачання польським споживачам, зокрема, бензину та дизеля», — додали в компанії.

З початку лютого, після закінчення контракту з «Роснєфть», постачання російської нафти покривали лише близько 10% попиту компанії Orlen на цю сировину. Це були лише трубопровідні постачання, щодо яких не були введені міжнародні санкції.

PKN Orlen відмовилася від імпорту сирої нафти морським шляхом і готового палива з Росії з початком повномасштабної війни РФ проти України, тобто значно раніше, ніж було введено ембарго ЄС на цей вид постачань.

Зараз польський нафтовий концерн імпортує нафту з Північного моря, Західної Африки, Середземноморського басейну, а також Перської та Мексиканської заток. Його важливим партнером є національна нафтова компанія Саудівської Аравії Saudi Aramco, з якою PKN Orlen уклали стратегічний контракт на постачання сирої нафти у 2022 році.

Orlen повернеться до питання, пов’язаного з призупиненням Росією постачання нафти, у вівторок, 28 лютого, під час конференції, де буде представлена ​​оновлена ​​стратегія компанії.

PKN Orlen має контракт на постачання нафти з російською компанією «Татнєфть», термін дії якого закінчується наприкінці 2024 року.

У ЄС домовилися про стелю цін на російську нафту

Росія подвоїла доходи від експорту енергоносіїв з початку вторгнення в Україну

ЄС надав Україні 1 млрд євро, а росії заплатив 35 млрд євро

Як російські мільярдери Ротенберги обходять британські санкції

Лідери ЄС домовилися про ембарго на нафту з росії. Є винятки

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів