Дві зустрічні заборони на нафтопродукти з РФ до ЄС

08:47 5 лютого 2023 р.

Фото до новини

Заборона на імпорт до ЄС нафтопродуктів із РФ встановлює граничні ціни на них з 5 лютого. Росія ж відмовляється від експорту до "недружніх країн" цілком.

Про це повідомило DW, пише Dailylviv.com

Підставою для обмежень стали санкції, затверджені 27 країнами-членами європейської спільноти в червні минулого року у відповідь на агресивну війну Росії проти України.

Гранична ціна на рівні 45 доларів (близько 41 євро) за барель (159 літрів) встановлена на нафтопродукти, що торгуються зі знижкою до сирої нафти. До цієї категорії належить, приміром, мазут. Друга гранична ціна - на рівні 100 доларів (близько 92 євро) за барель - стосується нафтопродуктів високої переробки, що торгуються з премією до сирої нафти. До цієї групи належать бензин і дизельне пальне.

На міжнародних біржах барель дизельного пального з поставкою в Європу до заборони торгувався приблизно в районі 100-120 євро.

Натомість У Росії з середи, 1 лютого, набув чинності указ президента РФ Путіна, що передбачає заборону на постачання російської нафти юридичним і фізичним особам з "недружніх" країн, які запровадили стелю цін на неї.  

Заборона на постачання російської нафти, передбачена цім указом, набирає чинності 1 лютого, а дату початку дії заборони на постачання нафтопродуктів окремо визначить російський уряд.

100 і 45 доларів за барель з 5 лютого для Росії, - пропозиція послів країн ЄС

Російський експорт зріс після повномасштабного нападу Росії в Україну, — ЗМІ

Повне ембарго: Конґрес США заборонив імпорт російських нафти, газу і вугілля

США вилучають зі стратегічних запасів 15 млн барелів нафти, щоб стабілізувати ціни на енергоносії у всьому світі

Росія подвоїла доходи від експорту енергоносіїв з початку вторгнення в Україну

Данія запровадила мораторій на купівлю російської нафти

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів