Зупинені пільги на імпорт автомобілів з-за кордону: скільки завезли іномарок

23:17 1 липня 2022 р.

Фото до новини

Від сьогодні, 1 липня, припинили діяти пільги на імпорт окремих транспортних засобів, що ввозяться громадянами на митну територію України.

Про це повідомила Держмитслужба, пише Dailylviv.com.

За ввесь час так званого “нульового” митного оформлення автівок, що тривав у квітні-червні 2022 року, ввезено майже 237 тис. транспортних засобів. Пільги зі сплати платежів склали 26,1 млрд грн.

Наразі митне оформлення транспортних засобів проводиться у порядку, встановленому законодавством, що діяло до скасування платежів. 

Тож відтепер знову сплачується:

- ввізне мито;

- ПДВ;

- акцизний податок.

Базою оподаткування цими платежами є вартість авто, а їх розрахунок визначається залежно від параметрів транспортного засобу.

30 червня 2022 року в газеті «Голос України» № 135 (7885) опубліковано Закон України від 21 червня 2022 року №2325-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо перегляду окремих пільг з оподаткування», котрий набирає чинності з 00:00 1 липня 2022 року.

Тож імпорт товарів, що ввозяться фізичними особами-підприємцями і юридичними особами незалежно від системи оподаткування, знову обкладатиметься ввізним митом. А “спрощенці” І-ІІІ групи, які не є платниками ПДВ, знову ввозитимуть товари зі сплатою податку на додану вартість.

Ці платежі повертаються і на імпорт окремих транспортних засобів, що ввозяться громадянами. Йдеться, зокрема, про автомобілі легкові, кузови до них, причепи та напівпричепи, мотоцикли, транспортні засоби, призначені для перевезення 10 осіб i більше, транспортні засоби для перевезення вантажів.

Пропонують оподатковувати на 300% автомобілі з-за кордону, які дорожчі за $50 000

Не під'їжджають до прикордонного контролю: ситуація з євробляхами у ПП з Польщею

Українські водії заблокували ПП на польсько-українському кордоні

У Медиці чергують дві бригади екстреної меддопомоги: щодня звертається кілька десятків людей

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів