Порушники правил паркування автотранспорту поповнили бюджет Львова на 50 млн грн

18:36 2 січня 2023 р.

Фото до новини

Торік до міського бюджету Львова надійшло 50,2 млн грн від сплати штрафів за порушення правил стоянки/зупинки автотранспорту.

Про це пресслужбі ЛМР розповів директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило, пише Dailylviv.com.

Як додали в міському управлінні безпеки, через порушення правил стоянки, за минулий рік на арешт-майданчик евакуювали 3 577 автомобілів.

«Цього року Львів планує допомогти ЗСУ на 500 млн гривень. Це допомога у вигляді  обладнання, машин, одягу нашим чотирьом бригадам, які сьогодні на передовій. Але є питання у наповненні цього бюджету. Одне з джерел його наповнення - це кошти, яке місто збирає за штрафи від паркування.

Я розумію людей, бо не завжди приємно сплачувати штрафи. Але ви повинні розуміти, що кожен штраф, який ви сплачуєте, має кінцевого бенефіціара - це наш військовий.

Тому прошу вас не порушувати правила дорожнього руху. Але якщо порушили, то гідно оплатіть цей штраф, адже таким чином наша армія стане більш дієздатною», — сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, мінімальний розмір штрафу – 340 грн. Але, залежно від специфіки правопорушення, він може збільшуватися до 680 грн. Якщо ж водій-порушник не сплачує штраф впродовж 10 днів, то сума подвоюється.

А для того, щоб повернути евакуйоване авто, власник повинен сплатити 2 тис. 234 грн за послуги евакуатора, ще 140 грн коштує одна доба зберігання авто на майданчику.

Львівська міська рада наполегливо закликає водіїв не паркувати свої авто з порушенням правил дорожнього руху, зокрема, під знаком «зупинка заборонена», «стоянка заборонена», на перехрестях. Хаотичне паркування ускладнює дорожній рух, а також, в умовах воєнного стану, проїзд спецтранспорту, який забезпечує життєдіяльність міста та допомагає Збройним Силам України.

Від сьогодні у Львові діють нові тарифи на евакуацію автівок на штрафмайданчики

У Львові виписали штрафи майже 200 тисячам водіїв: скільки вони заплатили

Паркувальний булінг у Львові: як захиститися і хто за це заплатить

Інспектори-паркувальники у Львові незаконно карають водіїв за протермінування стоянки (відео)

Львів’яни профінансували Львівавтодор на 184 млн грн. А він працює в збиток, - правовий експерт (відео)

У Львові запровадять платне паркування ще у 19 локаціях (перелік)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів