Інспектори-паркувальники у Львові незаконно карають водіїв за протермінування стоянки (відео)

11:00 19 лютого 2021 р.

Фото до новини

Інспектори з паркування у Львові не правильно застосовують норму законодавства, коли складають постанову на водіїв, які не в повній сумі оплачують вартість паркування.


Відео: Львівський пресклуб

Про це під час пресконференції на тему “Як захиститися від паркувального рекету у Львові?”, що відбулася у Львівському пресклубі, повідомив правовий експерт Ярослав Жукровський, пише DailyLviv.

“Кодекс України про адміністративні правопорушення говорить про дві статті, за якими притягують до відповідальності. Це - 122 ст. і 151-1 ст. Судова практика говорить про таке: якщо особа заплатила, бодай, за годину часу паркування і на неї складено постанову про притягнення чи повідомлення про притягнення до адмінвідповідальності, то цю постанову можна скасувати в судовому порядку,- пояснив Ярослав Жукровський.

За його словами, інспектори з паркування не правильно застосовують норму законодавства.

“Питання неоплати вартості послуг стосується взагалі несплати. А питання закінчення часу паркування, за який не сплачено, - це зовсім інші юридичні поняття. Правила говорять, що після закінчення часу паркування, за які сплачено, користувач зобов’язаний або звільнити місце паркування, або сплатити вартість послуг за час фактичного паркування”,- наголосив правовий експерт.

Інакше такі дії інспекторів, підсумував Ярослав Жукровський, можна трактувати як свавілля стосовно платників податків і прав водіїв.

Коментар Ярослава Жукровського - з 38 хв. 33 сек.

У центрі Львова бізнесмен з Австрії більше тижня не може визволити авто з-під снігу

У львів'ян забирають перепустки в центр, через те, що вони не мають, де припаркуватися

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів