Львів’яни профінансували Львівавтодор на 184 млн грн. А він працює в збиток, - правовий експерт (відео)

13:40 20 лютого 2021 р.

Фото до новини

Комунальне підприємство “Львівавтодор”, яке би мало забезпечувати паркування у Львові, не надає належного сервісу і працює в збиток.


Відео: Львівський пресклуб

Про це на пресконференції “Як захиститися від паркувального рекету у Львові?” заявив правовий експерт Ярослав Жукровський, пише Dailylviv.
 
“Комунальне підприємство “Львівавтодор”, який би мав забезпечувати паркування у Львові, - це структура, яка має штат з 300 працівників, з них фактично є 240 працівників. У штаті є лише один двірник, який може прибирати”,- сказав Ярослав Жукровський.

За його словами, у Львівавтодорі не заповнено 60 вакансій. Фонд оплати праці цього підприємства становить 34 млн грн. Якщо їх, за підрахунками експерта, поділити за місяцями і на чисельність працівників, то отримаємо середню зарплату середньостатистичного працівника цього підприємства - 9 тис грн + економія від 60 незаповнених вакансій.

Ярослав Жукровський продовжує підрахунок.

“Коли подивимося на кількість майданчиків, які обслуговує Львівавтодор, то їх є 48 на 1 253 паркомісця. Коли ми поділимо суму, яка зароблена на оплату паркування за 2020 рік, а це - 16 млн грн - на кількість днів і на кількість відповідних паркомісць, то в нас вийде, що середньостатистичне одне паркомісце упродовж одного дня заробляє аж ... 32 грн. А коли ми проаналізуємо, скільки торік було видатків на організацію паркування, то побачимо, що витрачено 6 млн грн на цю організацію паркувань”,- аналізує експерт.  

Він нагадав, що в статутний фонд цього комунального підприємства з міського бюджету торік зайшло 184 млн грн.

“Тобто це підприємство є завідомо збитковим і чи є сенс з кишень платників податків фінансувати структуру, яка на себе не заробляє?"- риторично запитує Ярослав Жукровський.

На його думку, теза про те, чи мають львів'яни платити за паркування, є хибною.

“Адже кожен з львів'ян у 2020 році вже заплатив 184 грн у статутний фонд цього підприємства, яке би мало забезпечувати послуги з паркування”,- аргументував Ярослав Жукровський.

Паркувальний булінг у Львові: як захиститися і хто за це заплатить

Інспектори-паркувальники у Львові незаконно карають водіїв за протермінування стоянки (відео)

У центрі Львова бізнесмен з Австрії більше тижня не може визволити авто з-під снігу

У львів'ян забирають перепустки в центр, через те, що вони не мають, де припаркуватися

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів