Поляків закликали економити електроенергію. Пообіцяли бонус

15:09 6 грудня 2022 р.

Фото до новини

Міністерство клімату Польщі закликає економити електроенергію в години пікового споживання.

Заступник міністра Анна Лукашевська-Тшецяковська підкреслила, що перенесення енергоспоживання на непіковий час вплине на ціни, енергетичну безпеку та захист навколишнього середовища.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

«Якщо домогосподарство чи мале і середнє підприємство заощадить 10 відсотків свого річного споживання, воно отримає 10 відсотків бонусу. І цей бонус буде у фінансовому вимірі.  Ми не тільки гарантуємо ціни на енергію на рівні цьогорічних до певних лімітів для домогосподарств, шкіл, лікарень. До економії також має заохочувати власне цей бонус», - зазначила вона.

Пік споживання електроенергії можна перевірити на сайті Polskie Sieci Elektroenergetyczne. Розповідає президент компанії Ерик Клоссовский.

«Інструмент має вигляд смужки, що нагадує кравецький сантиментр. На ньому ми відзначаємо години пік. Година пік – це час найбільшого попиту на електроенергію. Ці години будуть встановлені на добу вперед, між 16-ою та 17-ою. Будуть з’являтись кілька жовтих годин на наступний день», - повідомив він.

Години пік зазвичай припадають на другу половину дня

«Ми рекомендуємо, серед іншого, відмикати пристрої, які залишаються в режимі очікування, вимикати світло в приміщеннях, якими ми не користуємося. Такі дії, як прання, запуск посудомийної машини або випікання в духовці, можна перенести в позапікові години»

Як повідомляють енергетики, у пікові періоди виробництво енергії з відновлювальних джерел зменшується, натомість збільшується зі звичайних джерел, таких як вугілля та газ.

Допомогу США та ЄС з відновлення в Україні енергетики координуватиме поляк

У Польщі будуватимуть атомну електростанцію

США підтвердили спорудження першої АЕС у Польщі за технологією WECNuclear

Туреччина готова відправити в Україну кораблі-електростанції

Кулеба на зустрічі МЗС G7 запропонував два варіанти подалання енергокризи в Україні (відео)

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів