Туреччина готова відправити в Україну кораблі-електростанції

15:58 30 листопада 2022 р.

Фото до новини

Турецька компанія Karpowership каже, що веде переговори про відряджання плавучих «потужних кораблів» в Україну для постачання електроенергії.

Про це інформує Nikkei, пише Dailylviv.com.

Karpowership, яка заявляє про найбільший у світі флот таких суден, відправлятиме кораблі до Одеси, найбільшого порту України, повідомив Nikkei високопоставлений керівник компанії.

«Ми обговорюємо з Одеською областю та українською компанією «Укренерго» розміщення трьох електростанцій поблизу Одеси загальною потужністю 300 мегаватів», — сказав Зейнеп Гарезі, член правління Karpowership з комерційних операцій, в інтерв’ю в штаб-квартирі компанії.

Він сказав, що коли буде досягнуто домовленостей щодо технічних і комерційних аспектів, «нам потрібно визначити параметри, пов’язані з безпекою, з точки зору як наших команд експлуатації та технічного обслуговування, так і наших активів. Якщо ми зможемо забезпечити ці параметри, ми хотіли б продовжити проєкт».

Гарезі припустив, що угода може потребувати підтримки ООН. «Я думаю, що нам знадобиться зелене світло на рівні Організації Об’єднаних Націй, щоб реалізувати це, з такими ж винятками, як і угода про зерно», маючи на увазі угоду, укладену за посередництва ООН і Туреччини, яка дозволила Україні експортувати зерно морем із Одеси без втручання Росії.

«Залежно від потреб і схвалень ми можемо зробити це впродовж цього року», — сказав Харезі. «Кораблі готові та введені в експлуатацію. Ми можемо розгорнути їх уже через три тижні».

300 МВт, які можуть постачати три судна, забезпечать електроенергією до 1 мільйона будинків на повній потужності.

З наближенням зими та падінням температури в Україні зросли побоювання щодо електропостачання. Європейський Союз також веде переговори про те, як постачати в країну більше енергетичного обладнання.

Отримати коментарі в "Укренерго" не вдалося. Українське джерело, знайоме з переговорами, повідомило, що вони знаходяться на стадії комерційних переговорів.

Кулеба на зустрічі МЗС G7 запропонував два варіанти подалання енергокризи в Україні (відео)

Один з енергоблоків Південноукраїнської АЕС під'єднано до енергомережі, - Кім

Укренерго повідомило про ріст потужності генерації: що це дасть

17 країн допоможуть Україні обладнанням та устаткуванням для відновлення енергосектору

Трансформатори, газ, кошти: як Захід допомагає Україні відновити енергетичну інфраструктуру

12 країн поставлять в Україну 954 одиниці енергетичного обладнання. Хто допоможе

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів