Сьогодні вранці з порту Одеса очікують вихід першого судна з українським зерном: куди попливе

09:49 1 серпня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні вранці в рамках реалізації Ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з порту «Одеса» очікується вихід першого судна з українським продовольством.

Про це інформує Урядовий портал, пише Dailylviv.com.

Судно RAZONI під прапором Сьєрра-Леоне прямує до порту Тріполі у Лівані з 26 тис. тоннами української кукурудзи.

«Сьогодні Україна разом з партнерами робить черговий крок до запобігання світовому голоду. Розблокування портів дасть щонайменше 1 млрд доларів валютної виручки для економіки та можливість для аграрного сектору спланувати посівну наступного року. Ми вдячні партнерам, які незважаючи на складнощі не зупиняли роботу з підготовки до експорту. Зі свого боку Україна зробила все, аби відновити роботу портів та всіх задіяних підприємств. У портах Великої Одеси ще 16 суден вже чекають на свою чергу. Це ті судна, які були заблоковані з початку повномасштабного вторгнення росії. Паралельно отримаємо заявки на прибуття нових суден для завантаження агропродукцією. У найближчі тижні за підтримки наших партнерів ми плануємо вийти на повну потужність перевалки сільськогосподарської продукції», – прокоментував Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Цей перший успіх став результатом 3-місячного процесу перемовин та погодження безпекових питань, який контролювався Президентом України Володимиром Зеленським.

Нагадаємо, 22 липня в Стамбулі за пропозиції Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний».

Ціна зернового коридору: росія атакувала крилатими ракетами Одеський порт

Туреччина прогнозує, коли перше судно з українським зерном залишить порт на Одещині

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів