Пілотний проєкт: Україна і США побудують ядерний реактор за інноваційною технологією

21:51 13 листопада 2022 р.

Фото до новини

У рамках Кліматичної конференції ООН (СОР27) спеціальний посланник президента США з питань клімату Джон Керрі та міністр енергетики України Герман Галущенко заявили про започаткування пілотного проєкту з будівництва в Україні малого модульного реактора (ММР).

Про це йдеться у пресрелізі Державного департаменту США, пише Dailylviv.com.

«Спеціальний посланник президента з питань клімату Джон Керрі та міністр енергетики України Герман Галущенко оголосили про пілотний проєкт «Чисте паливо в Україні з ММР», який демонструватиме виробництво чистого водню та аміаку за допомогою безпечного малого модульного ядерного реактора й передових технологій електролізу в Україні», - заявили у відомстві.

Як наголошують, проєкт спрямований на пілотне промислове виробництво чистого палива з ММР за допомогою електролізу твердих оксидів.

«Спираючись на теперішню співпрацю з розбудови потенціалу, започатковану в рамках програми США «Основна інфраструктура для відповідального використання технологій ММР», проєкт спрямований на підтримку цілей енергетичної безпеки України, уможливлення декарбонізації важкодоступних енергетичних секторів, шляхом виробництва чистого водню та покращення довгострокової продовольчої безпеки за допомогою чистих добрив, вироблених з аміаку. Крім того, він має на меті продемонструвати інноваційне лідерство України у сфері чистої енергії завдяки використанню передових технологій», - додали у Держдепі.

Запорізьку АЕС знову приєднали до енергомережі України

У Польщі будуватимуть атомну електростанцію

Україна зупиняє експорт електроенергії до ЄС

США підтвердили спорудження першої АЕС у Польщі за технологією WECNuclear

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів