Підземний паркінг у Львові окупиться через багато років

22:28 20 лютого 2023 р.

Фото до новини

Якщо вартість однієї години паркування становитиме близько 40 гривень, а 100 автомобілів перебуватимуть там щодня в році по 12 годин - 10 років. Якщо ж буде цілодобова заповненість - 5 років.

Виконком затвердив склад комісії, що обиратиме концесіонера для будівництва підземного паркінгу на площі Є. Петрушевича. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com

Сьогодні, 20 лютого, на засіданні виконавчого комітету ЛМР затверджено особистісний склад конкурсної комісії, яка обиратиме концесіонера для втілення проєкту «Будівництво підземного майданчика для паркування на пл. Є. Петрушевича».

Відповідно до сьогоднішнього рішення, до складу конкурсної комісії з визначення концесіонера увійшли:

голова комісії - Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова,  

заступник голови комісії - Андрій Павлів, начальник управління інвестицій та проектів департаменту економічного розвитку,  

секретар комісії - Наталя Алєксєєва, керуюча справами виконкому ЛМР; 

члени конкурсної комісії: 

Гелена Пайонкевич - директорка юридичного департаменту 

Антон Коломєйцев - заступник директора департаменту містобудування, начальник управління архітектури та урбаністики, головний архітектор міста 

Петро Адамик - депутат міської ради, член фракції політичної партії “Європейська солідарність“ у Львівській міській раді (за згодою) 

Володимир Гой - депутат міської ради, член фракції політичної партії “Європейська солідарність“ у Львівській міській раді (за згодою) 

Андріян Гутник - депутат міської ради, член фракції Всеукраїнського об’єднання “Свобода“ у Львівській міській раді (за згодою) 

Юрій Мартинюк - депутат міської ради, член фракції політичної партії “Варта“ у Львівській міській раді (за згодою) 

Андрій Стець - депутат міської ради, член фракції політичної партії “Об’єднання “Самопоміч“ у Львівській міській раді (за згодою) 

Віталій Троць - депутат міської ради, член фракції політичної партії “Голос“ у Львівській міській раді (за згодою).

У ході обговорення проєкту рішення було запропоновано до складу комісії додати заступника міського голови Львова - бізнес-омбудсмена Львова Сергія Кіраля та голову депутатської комісії землекористування та агломерації Володимира Гаразда. 

«Це необхідно для того, щоби збільшити експертну кількість колег, які будуть приймати рішення щодо підземного паркінгу, зважаючи на важливість цього проєкту», - зауважив Андрій Москаленко.

Нагадаємо, у Львові завершують підготовку пілотного проєкту концесії (основний тип державного-приватного партнерства) з будівництва підземного паркінгу на площі Є.Петрушевича. Вже завершено підготовку техніко-економічного обґрунтування проєкту, торік у грудні виконком затвердив висновок про доцільність реалізації цього проєкту, а сьогодні затверджено склад комісії, яка обере, хто його втілюватиме.

Як пояснив Андрій Павлів, начальник управління інвестицій та проектів департаменту економічного розвитку ЛМР, архітектурна концепція проєкту передбачає будівництво інвестором підземного однорівневого паркінгу площею 3017,39 м.кв, який буде розташований у верхній частині площі. Сама площа буде збережена і навіть збільшена за рахунок ліквідації надземного паркінгу, який зараз там є. Також він зазначив, що, враховуючи існуючі виклики, паркінг виконуватиме функцію захисної споруди цивільного захисту (укриття) у випадку ракетних загроз. Тому підготовку проєкту було продовжено під час військового стану. Загальна вартість проєкту становить 150 млн грн. Кількість паркомісць, які буде облаштовано – 100, і 20 з них будуть із зарядками для електромобілів.

Як пояснив посадовець, інвестор отримуватиме дохід за рахунок плати користувачів за паркування, а також за надання послуг із зарядки електромобілів. Державна та міська фінансова участь не передбачається. Земельна ділянка та споруда паркінгу залишаться у власності громади. Інвестор отримує їх на праві користування.

У Львові планують облаштувати паркінг на площі Петрушевича

У Львівській міськраді немає зауважень щодо паркінгу на вулиці Володимира Великого

Три секції багатоповерхівок збудують на місці паркінгу у Львові. Генплан і мешканці - проти

«Львівавтодор» облаштує підземний паркінг

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів