Підприємство з Харкова, яке виготовляє верстати з комп'ютерним ЧПК, запрацювало на Львівщині

13:44 4 жовтня 2022 р.

Фото до новини

На Львівщині запрацювало на повну потужність підприємство з Харкова, яке виготовляє верстати з комп'ютерним числовим програмним керуванням.

 Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com

Нагадаємо, через продовження воєнних дій в Україні триває релокація бізнесу із постраждалих від війни регіонів у більш безпечні. На Львівщину релокувались 219 підприємств, з них 153 – розпочали свою діяльність.

«Від початку роботи із релокацією бізнесу на територію нашої області ми здійснюємо супровід релокованих підприємств, який охоплює пошук локації для розміщення виробництва, допомогу із поселенням працівників, юридичну консультацію, пошук фінансової підтримки, а також надання допомоги в подальшій діяльності компанії»,- розповів керівник відділу інвестиційної політики Львівської ОВА Орест Фільц.

Зокрема, на супроводі команди відділу перебуває підприємство ФОП Годунов, яке виготовляє верстати з комп'ютерним числовим програмним керуванням.

З початком повномасштабного вторгнення підприємці були змушені рятувати свій бізнес. Евакуювали виробничі потужності на Львівщину.

«Переїхав сам з родиною, їхали на два-три тижні. Коли ж зрозумів, що ми залишимось на довше, прийняв рішення перевозити обладнання та починати працювати. Місяць-півтора приходили до тями. Потім вже організували перевезення обладнання»,- розповів підприємець.

Перевозили виробничі потужності під обстрілами. Обладнання перевезли і тимчасово розмістили на складі у партнерів. Паралельно тривав пошук приміщення під оренду.

Команда відділу інвестиційної політики надала перелік пропозицій можливих приміщень.

«Виробництво запустили лише через декілька місяців, спочатку виготовляли лише актуальні на даний час продукти, а вже сьогодні підприємство працює на повну потужність», - додав підприємець.

Додамо, що від кінця лютого Львівська обласна військова адміністрація отримала 956 заявок на релокацію підприємств.

Найбільше підприємств релокувались з галузі легкої промисловості, машинобудування та металообробки.  У Львівський район релокувалось найбільше підприємств (141 підприємства), у Стрийський (28 підприємств), Дрогобицький район (19 підприємств). Найчастіше переїжджають підприємства з Київської, Харківської, Донецької та Дніпропетровської областей.

25 бізнесів, які переїхали на Львівщину, повертаються додому, - Козицький

ТМ Кулиничі відкриє на Львівщині 200 точок з продажу 400 видів випічки і хліба

Екснардеп з Харкова почав будівництво хлібопекарського комплексу під Львовом

Релоковане підприємство розпочинає у Львівському районі будівництво хлібзаводу, де працюватиме 1 тис осіб

Європейські споживачі почали замовляти меблі за індивідуальними проєктами у Львові

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів