Нові тарифи Львівводоканалу на водопостачання і водовідведення затверджені

13:43 27 грудня 2021 р.

Фото до новини

НКРЕКП затвердила ЛМКМ «Львівводоканал» запропоновані львівським підприємством тарифи на централізоване водопостачання і водовідведення у 2022 році.

Про це є інформація на сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), пише Dailylviv.com.

НКРЕКП затвердила ЛМКМ «Львівводоканал» запропоновані львівським підприємством тарифи:

- з реалізації води іншим підприємствам водопровідно-каналізаційного господарства - гуртовий тариф з водопостачання за 1 куб. м (без ПДВ) - 6,45 грн, гуртовий тариф з водовідведення за 1 куб. м (без ПДВ) - 1,91 грн.

- на централізоване водопостачання та водовідведення для всіх інших споживачів: відповідно з водопостачання 14,41 грн і з водовідведення 7,16 грн за 1 куб. м (без ПДВ).

На сайті ЛМКМ «Львівводоканал» повідомлення про нові тарифи для побутових споживачів у 2022 році ще немає.

За даними НКРЕКП, 21 грн 57 коп (без ПДВ) коштуватиме населенню Львівської територіальної громади 1 кубометр централізованого водопоспоживання  - попередня ціна була 18 грн 89 коп, а це означає, що послуга подорожчала на 14,2%.  У цій ціні водоспоживання: 14,41 грн (без ПДВ) - за 1 кубометр водопостачання і 7,16 грн - за 1 м куб водовідведення.

Тобто реально споживачі у Львові у 2022 році платитимуть разом з ПДВ - 25 грн 88 коп за 1 кубометр водопостачання і водовідведення (каналізація).

У Дрогобичі, наприклад, ці тарифи значно вищі: діючий тариф водоспоживання - 28,53 грн (19,48 грн + 9,05 грн), а новий - аж 36,13 грн (23,85 грн + 12,28 грн) за 1 м кубічний.

НКРЕКП запевняє, що нові тарифи сформовані з врахуванням:

- узгоджених з органами місцевого самоврядування (читайте - Львівською і Дрогобицькими міськими радами - DL) річних планів ліцензованої діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення;

- норм питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів;

- індивідуальних технологічних нормативів використання питної води, затверджених органами місцевого самоврядування.

Також у зв’язку з необхідністю забезпечення виконання суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання вимог законодавства щодо якості питної води, враховуючи наявний стан мереж водопостачання та обладнання, в розрахунках тарифів передбачено всі необхідні економічно обґрунтовані витрати для доведення якості води до вимог чинного законодавства, зокрема Державних санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (ДСанПіН 2.2.4-171-10), затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 12.05.2010 № 400.

Львівводоканал повідомив львів'ян про нову ціну 1 кубометра води та каналізації у 2022 році

У Львові населення платитиме за теплопостачання найменше, але дорого

Газ по 50 тис грн для населення: Оператор ГТСУ попереджає Уряд і Президента

У Львові відучора всі п'ють воду без хлору

Керівник Львівводоканалу заробив за рік понад 800 тис грн, а звичайні робітники жевріють на мінімалку, – голова ГО

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів