Німецька компанія GIZ дасть 5 млн грн на закриття шахти Великомостівська

14:41 22 червня 2022 р.

Фото до новини

У Червонограді сьогодні, 22 червня, презентували пілотний проєкт «Підтримка структурних змін у вугільних регіонах України», що впроваджується компанією GIZ за підтримки Уряду Німеччини.

Про це інформує пресслужба Львівської обласної ради, пише Dailylviv.com.    

Основна мета проєкту в Червонограді – трансформація вугільної галузі на прикладі шахти «Великомостівська» ДП «Львіввугілля» на соціально прийнятних умовах: створення нових виробництв, перекваліфікація й навчання мешканців, розвиток соціальної сфери та інфраструктури, вирішення питань екології.

Серед учасників консультативної зустрічі: представники компанії GIZ, Кабінету Міністрів України, місцевих органів державної влади і місцевого самоврядування, профільних державних вугільних підприємств, організацій громадянського суспільства.

Присутні представили планові заходи на території Червоноградської міської ради, а також нові підходи до співпраці з огляду на війну в Україні.

Як зауважив Червоноградський міський голова Андрій Залівський, шахта «Великомостівська» працюватиме до жовтня, а потім буде закрита відповідно до наказу Міністерство енергетики та вугільної промисловості України.

«Частина шахтарів підуть на пенсію, іншим – запропонують місце роботи на працюючих шахтах. Станом на сьогодні великої проблеми в цьому немає, бо закривається лише одна шахта.

Компанія GIZ обіцяє надати до 5 млн грн. для розроблення документації щодо закриття шахти «Великомостівська»», - розповів Андрій Залівський.

Проєкт «Підтримка структурних змін у вугільних регіонах України» розрахований на три роки, упродовж яких компанія GIZ підтримуватиме Міністерство енергетики та вугільної промисловості України і Червоноградську міську раду, які є її партнерами.

Західні податківці забрали у ДП Львіввугілля всю зарплату шахтарів

Шахтарі протестували під ЛОДА: що їм пообіцяли

У ДП Львіввугілля купили шахтарям фільтрувальні маски за завищеними цінами

ДП Львівугілля не має грошей на зарплати шахтарям з трьох причин

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів