На Львівщині продемонстрували систему Закрите небо: від чого і де захищає

15:27 13 березня 2023 р.

Фото до новини

Обладнання для цього виробила українська компанія, релокована з Дніпропетровської області.

Про це інформує ZAXID.NET, пише Dailylviv.com.

У Дрогобичі на Львівщині показали систему «Закрите небо», що убезпечує місто, а також сусідні Трускавець, Стебник і Борислав, від ворожих розвідувальних дронів і безпілотників.

Обладнання для цього виробила українська компанія, релокована з Дніпропетровської області.

Як розповіли ZAXID.NET у міськраді Дрогобича, компанія «Піранья-тех», що виробляє системи антидронового захисту, переїхала у Дрогобич з Дніпропетровської області ще торік навесні. У жовтні запустили пілотний проект «Закрите небо» у Дрогобичі, але афішувати не хотіли. Лише 10 березня роботу системи показали журналістам.

Система «Закрите небо» складається із радарів різного радіусу дії – 20 км для виявлення ворожої цілі і 6 км для визначення точного місця її розташування, із багатофункціональних станцій радіоперешкод, що заглушають сигнал дрона і позбавляють противника можливості керувати ним, і з антидронових рушниць, що виводять дрон з ладу за допомогою електромагнітних хвиль.

У Дрогобичі працюють вісім базових і два мобільних комплекси (встановлених на авто), що дозволяє закрити небо від розвідувальних дронів і безпілотників у Дрогобичі, Трускавці, Стебнику і Бориславі. Проект обійшовся у 1,8 млн грн. Займається виявленням і посадкою дронів група швидкого реагування на базі комунального підприємства «Екран-Сервіс», що цілодобово моніторить ситуацію в небі.

Як пише видання Speka, вартість антидронових рушниць окремо – 480 і 580 тис. грн, залежить від діапазону. Ціна повного комплексу для ЗСУ становить 5 млн грн. За ці кошти можна прикрити від розвідувальних ворожих дронів 6 км фронту. Наразі система не працює проти дронів-камікадзе, але над цим працюють.

Компанія «Піранья-тех» заснована у жовтні 2019 року на Дніпропетровщині, зараз компанія зареєстрована у Дрогобичі. Вона виробляє портативні та стаціонарні системи радіоелектронної боротьби (РЕБ) і до повномасштабного вторгнення Росії в Україну співпрацювала у цьому напрямку із 25-ма країнами світу. Зараз компанія фокусується на антидронових системах і тактичних станціях завад БПЛА.

Згідно з даними системи YouControl, керівником і власником компанії є Олександр Ружинський. Серед засновників компанії – Олександр Ружинський, Юрій Момот і троє громадян Ізраїлю.

Україні для перемоги потрібна галузь безпілотних технологій, - Берлінська

Українські дрони-невидимки великої дальності Punisher вже на фронті

Безпілотник не долетів до Кремля 100 км

Українські безпілотники пролетіли над Росією від 500 до 750 км

Ударний безпілотник Сокіл до Москви долетить

Український дрон атакував російський військовий аеродром: троє загиблих

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів