На Львівщині оголосили 165 аукціонів з оренди та продажу земель. Ціни ростуть в рази

21:27 21 лютого 2022 р.

Фото до новини

Львівська область опинилась серед лідерів за стартовою вартістю виставлених ділянок сільськогосподарського призначення. Як повідомив очільник області Максим Козицький, станом на зараз на Львівщині оголосили 165 аукціонів з оренди та продажу земель сільськогосподарського призначення.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

«Загальна площа таких земельних ділянок становить 1 330 га, а дохід від вказаних аукціонів – 4,8 мільйона гривень.Стартова ціна за цими земельними лотами показує зростання втричі», - зазначив голова Львівської ОДА.

Традиційно в системі «Прозорро. Продажі» вже декілька місяців поспіль 73 % усіх аукціонів припадає на лоти з оренди та продажу саме сільськогосподарської землі. Загалом у системі на сьогодні оголосили трохи більше ніж 3000 таких аукціонів – вони охоплюють понад 21 тис. га.

Загальна вартість усіх лотів з оренди с/г землі становить понад 40 млн грн, її продажу – більш ніж 260 млн грн. Дохід від цих аукціонів уже перевищив 130 млн грн. Середнє зростання ціни на земельних торгах за землями с/г призначення по Україні – 390 %.

Нагадаємо, під забороною купівлі-продажу залишаються земельні ділянки с/г призначення державної та комунальної власності. Виняток –  землі селянського (фермерського) господарства державної та комунальної власності, які належать громадянам на праві постійного користування, довічного успадкованого володіння.

До слова, з-поміж найкращих п’яти регіонів за стартовою вартістю виставлених ділянок сг призначення є також Київщина, Закарпаття, Одещина та Херсонщина.

Коли продавати земельний пай чи залишити його дітям-внукам, - поради експерта

Ринок землі буде активним аж у 2022 році, а не з 1 липня 2021-го

Власники землі втрачають 13-15 тисяч гривень за пай на рік,- експерт

Оренда землі на Львівщині подорожчала у понад 4,5 раза

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів