Оренда землі на Львівщині подорожчала у понад 4,5 раза

17:57 7 червня 2021 р.

Фото до новини

За результатами земельних торгів, які відбулися у травні цього року, продали право оренди 7 земельних ділянок сільськогосподарського призначення комунальної власності, загальною площею 121,2 га, терміном на 7-10 років для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Про це інформують у департаменті агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації, пише Dailylviv.

«Розмір річної плати за користування земельними ділянками, визначений за результатами аукціонів, становить 942,78 тис грн, який орендарі сплачуватимуть щорічно до бюджетів місцевих рад. Ціна продажу права оренди цих ділянок перевищила стартову ціну на 748,31 тис грн, а це у 4,8 рази», - зазначила директор департаменту Тетяна Гетьман.

В департаменті зазначили, що під час продажу права оренди земельної ділянки на території Бісковицької територіальної громади Самбірського району площею 43,6 га завдяки аукціону орендна плата зросла у 20 разів від встановлених 12 % до 239 % від нормативної грошової оцінки ділянки, при стартовій ціні – 18,6 тис грн до кінцевої – 370,9 тис грн.

Загалом, з початку року продали право оренди на аукціонах 55 ділянок комунальної власності, загальною площею 458,4 га, за результатами яких до місцевих бюджетів щорічно буде надходити 3,6 млн грн (кінцева ціна перевищила стартову на 3 млн грн).

На Львівщині цьогоріч надактивно продавали право оренди земельних ділянок

Шевченківський районний суд Львова пошкодував державного реєстратора сумнівних земель

Майно Львівської колонії №48 продали на аукціоні за 377,5 млн грн

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів