На Львівщині є 4 тисячі вакантних робочих місць ,- ЛОЦЗ

13:33 7 вересня 2022 р.

Фото до новини

За 8 поточних місяців обласна служба зайнятості допомогла знайти роботу 10,5 тис. осіб, у тому числі 8,7 тис. у статусі безробітних.

Про це інформує Львівський обласний центр зайнятості, пише Dailylviv.com

«Для порівняння, торік за період січня-серпня безробітних було вдвічі більше – 17,9 тис. Така ситуація зумовлена тим, що внесені зміни до чинного законодавства. Відповідно до них, під час війни після перебування в статусі безробітного понад 30 днів відповідним місцем праці для особи вважається будь-яка пропозиція працевлаштування», – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

За інформацією працедавців, станом на 1 вересня вільними залишалися понад 4 тисячі робочих місць (торік було 5,8 тис.). До п'ятірки найпопулярніших професій, за якими зафіксовано найбільше варіантів роботи, входили швачки, слюсарі різного профілю, водії автотранспортних засобів, електромонтери та оператори автоматичних та напівавтоматичних ліній та верстатів.

Середній розмір заробітної плати у заявлених вакансіях становив 9,3 тис. грн (торік – 8,1 тис. грн). Високу зарплату – більш як 24 тис. грн – фірми і компанії пропонують водіям автотранспортних засобів (міжнародні перевезення), машиністам крана автомобільного, трактористам-машиністам сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, агрономам, машиністам механічного котка, інженерам-програмістам, інженерам-конструкторам, менеджерам (управителям) на автомобільному транспорті та ін.

Конкурс на одне робоче місце у Львівській області

926 фірм і компаній Львівщини повідомили про 4,3 тис. вільних робочих місць: ТОР-10

Як знайти роботу у Львові

Середня зарплата у Львівській області у квітні зменшилася на 7 тис грн: серед вакансій

Заробітна плата понад 20 тис грн: кому пропонують на Львівщині

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів