Міста України впродовж наступних 4-х місяців можуть стати майже непридатними для життя, - Newsweek

10:32 8 грудня 2022 р.

Фото до новини

Національна енергетична мережа України незабаром може зруйнуватися, що призведе до гуманітарної кризи цієї зими, яка охопить мільйони людей, попередила гуманітарна організація.

Про це повідомляє Newsweek, пише Dailylviv.com.

Як пише видання, у своїй восьмій ракетній атаці Росія вразила об’єкти інфраструктури, спричинивши перебої з електропостачанням. Влада заявила, що половина Київської області залишиться без світла. У ніч на понеділок ще більше ракет влучили в критичну інфраструктуру поблизу південного міста Запоріжжя, повідомили чиновники.

Оскільки приблизно 50 відсотків енергетичної інфраструктури України пошкоджено через безперервні російські ракетні удари, гуманітарна організація "Корпус милосердя" заявила, що «вся національна мережа країни може зруйнуватися впродовж кількох тижнів, якщо атаки продовжаться».

Зимові температури в Україні часто коливаються від 27 F до мінус 4 F, і неурядова організація заявила, що міста країни «впродовж наступних чотирьох місяців стануть майже непридатними для життя».

«Ми боїмося, що, враховуючи структуру та інтенсивність повітряних атак, а також їх зосередженість на критичній цивільній інфраструктурі, як от енергомережі, в якийсь момент, якщо вони будуть підтримувати цей темп впродовж наступних кількох тижнів, мережа зіткнеться з ситуацією критичної масової відмови", - сказав Майкл Янг, директор з реагування Корпусу Милосердя в Україні.

«Під цим ми маємо на увазі перебої в електропостачанні не просто на години чи дні, а, можливо, на тижні», – сказав він Newsweek з Києва.

За його словами, хоча вимкнення прирікають мільйони людей на холодну зиму, вони також мають інші значні побічні ефекти, зупиняючи роботу промислових об’єктів, що погіршує безробіття.

Підприємства, які працюють від генераторів під час часткового вимкнення світла, також повинні будуть підвищити ціни, щоб покрити свої витрати, додаючи тягар для людей, які намагаються прогодувати себе.

Взимку у Києві можливий апокаліпсис, - Кличко

Руйнування в енергетичній інфраструктурі країни. Можливі масштабні вимкнення, - Вілкул

Аварійно-ремонтні роботи: при - 17 градусах рф повторно обстріляла енергооб’єкти на сході

Що буде з електроенергією через 2-3 дні, - Укренерго

Україна зможе відмовитися від вимкнень за графіками не раніше кінця березня, - Коваленко

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів