Львівводоканал збудує магістральний водопровід до Дублянів за 17 млн грн

16:15 19 жовтня 2021 р.

Фото до новини

Вода до Дублянів надходитиме з магістрального водопроводу і йтиме через Магерів-Зарудці-Завадів-Збоїще.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.comУже зробили всі потрібні експертизи та корекцію проекту, вартість якого майже 17 мільйонів гривень. Після укладення договору на роботи з виконавцем і технічного нагляду розпочнеться будівництво масштабного і знакового для Дублянів магістрального водопроводу.

За інформацією департаменту міської агломерації ЛМР, у Дублянах збудують магістральний водопровід.

 «Питання якісної питної води для Дублянів назрівало давно – і сьогодні ситуація з водою є більш ніж критичною. Всі водопровідні та каналізаційні мережі, які перебувають на балансі Львівського національного аграрного університету, в аварійному стані. Каналізаційні очисні споруди також. Внутрішньоквартальні мережі зношені, тому часто прориває труби, ламається сантехніка, з кранів тече іржава вода. Цьогоріч, коли Дубляни разом зі Львовом стали однією громадою, небайдужі мешканці навіть надіслали проект на Громадський бюджет міста, який так і назвали «Жива вода міста Дубляни». У ньому йдеться про внутрішньоквартальні мережі. Якщо мешканці Дублянів активно голосуватимуть і проект переможе, це дозволить комплексно підійти до вирішення проблеми якісної води для Дублянів. Адже Львів продовжить будівництво магістрального водопроводу: а саме добудує гілку водопостачання зі Львова, а також через Громадський бюджет надасть кошти на проект місцевих мешканців», - розповіли у департаменті міської агломерації ЛМР.

Згідно з ухвалою сесії ЛМР, замовником робіт з побудови трубопроводу є ЛКП «Львівводоканал». Коли роботи завершать, вода до Дублянів надходитиме з магістрального водопроводу і йтиме через Магерів-Зарудці-Завадів-Збоїще.

«Попередня влада Дублянів лише наприкінці своєї каденції розпочала перші роботи щодо будівництва цього водопроводу – проклала 600 метрів труб», - зазначили в департаменті міської агломерації ЛМР.

«Львівводоканал» прокладає нову ділянку магістрального водопроводу

В Україні ризиковано пити воду з водогону, а де - безпечно

У Рудному на Львівщині досі немає питної води у водогоні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів