«Львівводоканал» оновлює магістральний водогін

14:05 8 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Ремонтні бригади «Львівводоканалу» проводять роботи із заміни магістральних водогонів.

Про це повідомили в четвер, 8 серпня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «Зокрема, в районі вулиці Квіткової у Лисиничах триває заміна аварійного трубопроводу, яким подається вода від водозабору «Плугів» до споживачів Винників та Личаківського району Львова. На цьому водогоні виявлено вісім критичних аварійних ділянок, які потребують заміни. Виконання робіт проінспектував міський голова Львова Андрій Садовий».

Андрій Садовий зазначив: «На цій ділянці водопроводу щодня пориви. Чому? Тому що вона будувалась у 80-х роках, і тоді зробили халтуру. Тож ми прийняли рішення – закупляємо якісні труби – такі, як використовували колись, ще 100 років тому – чавунні. Вони з Ірану, тому що в Україні таких просто не виготовляють. Гарантія – 100 років. Це важливий водогін, бо у Львові 15% води йде саме ним. Тому молодці: роблять якісно, роблять оперативно. Але це тільки частина тої великої роботи, яку потрібно зробити».

Головний інженер «Львівводоканалу» Анатолій Шимоняк пояснив: «Йдеться про прокладання нової ділянки чавунного трубопроводу протяжністю 300 погонних метрів і діаметром 800 міліметрів. Орієнтовна вартість заміни – шість мільйонів гривень.

Анатолій Шимоняк зазначив також: «Це планові і надзвичайно коштовні роботи, які ми розпочали ще минулого року. Зокрема, у 2018 році прокладено 1,5 кілометра водогону «Винники-Кривчиці» на суму 14,8 млн. гривень, і 1,1 кілометра трубопроводу «Винники-Довга» на суму дев’ять мільйонів гривень. Тут ми виявили вісім критично аварійних ділянок.

«Особливо складна ситуація є поблизу вулиць Кільцевої, Шептицького, Івана Франка, Долинної, Стрілецької, Забава. Про важливість та нагальність проблеми свідчить статистика аварійних ситуації на згаданих магістралях, які виникають внаслідок тривалої експлуатації, а це понад 30 років, та корозії сталевих труб», – зрозповів Анатолій Шимоняк.

«Трубопроводи водогону прокладають чавунні. Компанія, яка виграла тендер на постачання труб, замовляє їх в Ірані. В Україні чавунних труб такого діаметру не виробляють. Термін експлуатації таких труб вдвічі довший, аніж сталевих, до того ж, не погіршуючи якості води. Загалом для повної заміни двох гілок водогонів необхідно близько 355 мільйонів гривень», – поінформували також у ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів