Львівська обласна рада ухвалила бюджет на 2022 рік: він є енергозалежним

16:14 21 грудня 2021 р.

Фото до новини

Львівська обласна рада сьогодні, 21 грудня, затвердила бюджет на 2022 рік. Прогнозований обсяг головного фінансового документа за доходами – 6268 млн грн, за видатками – 6346 млн грн.

Обласний бюджет передбачає, що власні доходи 2022 року становитимуть 3997 млн грн. До порівняння: у 2021 році 3155,2 млн  грн, а очікуване виконання 3497 млн грн. 

Про це повідомила пресслужба Львівської облради, пише Dailylviv.com

Як наголосив під час презентації проєкту обласного бюджету голова комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку обласної ради Володимир Квурт, у проєкті обласного бюджету враховано основний виклик – зростання видатків на енергоносії, спричинені  енергетичною кризою.

«Держава не запропонувала обласним бюджетам жодних компенсаторів для оплати енергоносіїв, зокрема для обласного бюджету Львівської області. При цінах 16,8 грн за 1 м куб. газу ми очікуємо, що реальна потреба буде, найімовірніше, ще більшою.

Водночас територіальні громади отримали на ці видатки додаткових 4% надходжень від ПДФО і додаткові дотації. Тому обласний бюджет є енергозалежним.

Викликом для обласного бюджету також є підвищення  розміру стипендій для учнів профтехосвіти у 2,5 раза та студентів закладів фахової передвищої освіти у 1,5 раза», - підкреслив голова бюджетної комісії.

Важливо, що в обласному  бюджеті 2022 року передбачено заходи щодо кращого розуміння видатків комунальних установ і закладів, а також інших закладів, які фінансуються з обласного бюджету.

У 2022 році Львівська облрада проведе аудит обласних комунальних установ

Бюджет Львівщини затвердили в обсязі 6,3 млрд грн, з яких 4 млрд грн - за рахунок надходжень податків і платежів

Четверта частина бюджету Львівщини у 2022 році піде на зарплати, комунальні послуги та енергоносії

49 млн грн з бюджету Львівщини з'їдять енергоносії для комунальних установ

П'ятірка об'єктів Львівщини, на які витратили найбільше бюджетних коштів - не рахуючи доріг

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів