Львівщина почала заробляти більше на продажу тютюнових виробів

19:54 21 березня 2023 р.

Фото до новини

Цьогоріч у січні-лютому бюджети Львівщини вже отримали понад 96 млн грн акцизного податку з тютюнових виробів (з них Львівська територіальна громада – 69 млн грн

Про це повідомили в департаменті фінансів Львівської ОВА, пише Dailylviv.com.

Середньомісячна частка Львівщини у доходах від акцизного податку з роздрібної реалізації тютюнових виробів в 2022 році становила 8% у той час, як у січні 2023 року вона зросла до 9,7%, а в лютому – до 10%.

"Цьогоріч у січні-лютому бюджети Львівщини вже отримали понад 96 млн грн акцизного податку з тютюнових виробів (з них Львівська територіальна громада – 69 млн грн). Звичайно ж, не зайвим буде нагадати, що для забезпечення максимальних надходжень до бюджетів акцизного податку вкрай важливо забезпечити на місцях легальну реалізацію тютюнових виробів", - зазначили в департаменті фінансів.

Також у департаменті поінформували, що торік місцеві бюджети області отримали 325 мільйонів гривень зазначеного акцизного податку. З них 229 млн грн надійшло до бюджету Львівської територіальної громади. Ще 8 громад отримали понад 3 млн грн податку, зокрема це: Червоноградська, Стрийська, Дрогобицька, Яворівська, Сокільницька, Шегинівська, Новояворівська, Рава-Руська територіальні громади.

Нагадаємо, з червня минулого року місцеві бюджети отримують акцизний податок з роздрібної реалізації тютюнових виробів залежно від обсягів їх продажу на відповідних територіях. Платниками виступають виробники та імпортери тютюнових виробів. Вартість реалізованих виробів та частки відрахувань місцевим бюджетам акцизного податку щомісяця визначаються Державною податковою службою України у розрізі всіх територіальних громад України.

На Львівщині ще курить кожен п'ятий, витрачаючи на тютюнопаління до десятка доларів

На Львівщині 19% школярів мають досвід тютюнокуріння, дві третини курців хочуть позбутися цієї звички (відео)

На Львівщині розробили план контролю над тютюном на 2023-2026 роки (відео)

Кожен п'ятий ресторанний заклад у Львові займається недобросовісною конкуренцією, - директор (відео)

Хто першим в Україні припинить інтернет-торгівлю тютюновими виробами

У Львові назвали заклади, де курять найбільше і що саме (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів