У Львові назвали заклади, де курять найбільше і що саме (відео)

20:53 18 березня 2023 р.

Фото до новини

Загалом в Україні 80% закладів дотримуються заборони на куріння в приміщеннях, але ситуація у містах відрізняється, іноді навіть кардинально.


Відео: Львівський пресклуб

Про це під час круглого столу у Львівському пресклубі на тему "Презентація моніторингу кафе, барів та ресторанів Львова щодо дотримання закону “Про заборону куріння" повідомив координатор всеукраїнської кампанії "Молодь вільна від куріння" Олег Слабоспицький, пише Dailylviv.com

За його словами, упродовж вересня-грудня 2022 року всеукраїнська кампанія “Молодь вільна від куріння” провела  громадський моніторинг на дотримання закону “Про заборону куріння”  у п’яти містах: Києві, Дніпрі, Львові, Одесі, Тернополі. Загалом було перевірено 320 закладів ресторанного господарства, зокрема у Львові - 50. 

"Загалом в Україні 80% закладів дотримуються заборони на куріння в приміщеннях, але ситуація у містах з її дотриманням відрізняється, іноді навіть кардинально. Серед закладів ресторанного господарства найбільше порушують антитютюнове законодавство бари (69%). І в містах ця статистика майже однакова. Далі йдуть ресторани (22%), кафе (9%)",- повідомив Олег Слабоспицький.

Він зазначив, що серед типів виробів куріння на першому місці є використання кальяну та тютюну для кальяну. Ним зловживають у 88% закладах, які порушують законодавство, У 44% випадків курять сигарети для нагрівання та пристрої до них, електронні сигарети  - у 27%, звичайні сигарети - у 9%. 

Олег Слабоспицький нагадав, що інформаційні повідомлення про заборону куріння обов’язково мають бути в кожному закладі ресторанного господарства: їх треба розміщувати біля входу.

"Але всеукраїнські результати перевірок показують, що у 64% ці інформаційні повідомлення були відсутні взагалі. У 21% випадків такі інформаційні повідомлення були на місці і відповідали законодавству.  У 15%  - інформаційне повідомлення було, але воно не відповідало закону",- підсумував координатор всеукраїнської кампанії "Молодь вільна від куріння" Олег Слабоспицький.

Результати моніторингу на Львівщині, за словами регіональної координаторки всеукраїнської кампанії “Молодь вільна від куріння” Богдани Пилипчук, відображають усі всеукраїнські тенденції, але мають свої особливості.

"Ми обстежили 48% кафе, 28% ресторанів і 24% барів.  Так само як в Україні, у 80% перевірених закладів антитютюнове законодавство було дотримано. Щодо типів закладів, які порушують цю заборону, так це у 80% - бари, кафе та ресторани - у 10% відповідно",- зазначила Богдана Пилипчук.

Вона також додала, що інформаційні повідомлення про заборону куріння були лише у 22% перевірених закладів, у 18% ці повідомлення не відповідали законодавству, а 60% закладів Львова цілковито проігнорували цю норму.

Молодь і тютюн: ситуація у Львові

Львів готується посилювати обмеження реклами та куріння у громадських місцях тютюнових виробів електричного нагрівання

У Львові Держспоживслужба оштафувала лише 6 зі 45 закладів, які дозволяли куріння кальяну

Проти тютюну і кальяну: депутати з Львівщини просять парламент захистити молодь у магазинах і ресторанах

У Львові виявлено понад 120 закладів, де дозволяють куріння або рекламують тютюнові вироби

На Львівщині ще курить кожен п'ятий, витрачаючи на тютюнопаління до десятка доларів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів