На Львівщині викрили підпільну тютюнову фабрику, яка працювала на ЄС (відео)

16:18 11 листопада 2021 р.

Фото до новини

Масштабне підпільне виробництво тютюнових виробів припинили на Львівщині — поліцейські вилучили обладнання та цигарок на 33 млн грн.

Потужності підпільних цехів дозволяли виробляти до 35 000 пачок цигарок щодоби. Виготовлену продукцію ділки збували до країн Європейського союзу під виглядом торговельних марок європейських виробників. Про це повідомив Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, пише Dailylviv.com.

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області Національної поліції та слідчі слідчого управління поліції Львівської області не лише встановили місця функціонування цехів, але й місця знаходження так званих «перевалочних баз».

За попередніми даними всі приміщення орендовані на підставних осіб, у двох з них зловмисники встановили промислове обладнання та налагодили повний технологічний цикл з виробництва цигарок – від переробки сировини до готової продукції для її подальшої реалізації кінцевому споживачеві.

Виробничі потужності дозволяли виготовляти до 35 000 пачок цигарок щодоби. Відтак, «чорний» прибуток сягав 365 000 гривень. Вказана сума потрапляла виключно до «бюджету» організаторів цього «тіньового» бізнесу.

Підпільні цехи з виробництва, сушіння та подрібнення тютюну були розташовані у Львівському районі. Так звана «перевалочна база» для зберігання готової продукції та матеріалів для її виготовлення – у Львові.

Підприємство працювало в закритому режимі. Для маскування споживання виробництвом значної кількості електроенергії та безперебійної роботи промислової лінії на визначену потужність, кожне приміщення облаштували дизельною підстанцією. На виробництві працювали наймані особи, переважно мешканці різних населених пунктів Львівської області, вахтовим методом, а виробничий процес був організований позмінно.

Надалі готова продукція збувалась в країни Євросоюзу під виглядом торговельних марок відомих виробників.

За результатами заходів, які проводилися упродовж 9-10 листопада, оперативники та слідчі припинили діяльність підпільних цехів та вилучили обладнання та цигарок на 33 млн грн.

А саме:

майже 337 тис. пачок цигарок; 130 кг тютюну; 369 ящиків з фільтрами для сигарет;

22 палети з тарою для блоків і пачок сигарет; 4 палети сигаретного паперу;

лінія для виробництва сигарет, обладнання для сушіння та подрібнення тютюну;

 «чорнові» записи та інше майно, що використовувалося для безперебійного виробництва.

Крім того, на момент проведення обшуків у приміщенні цехів були 9 працівників.

Слідство у кримінальному провадженні, відкритого статтею 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України, триває. Встановлюються особи, причетні до організації підпільної діяльності.  Санкція статті передбачає покарання  — позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.

Процесуальне керівництво здійснює Львівська обласна прокуратура.

У Данії накрили потужну підпільну тютюнову фабрику, затримали українців і поляків

На тютюнову мафію в Іспанії і Португалії працювали мешканці Львівщини

Львівська тютюнова фабрика заперечує свою причетність до мукачевських контрабандних схем

Керівник тютюнової фабрики у Винниках Григорій Козловський не доплачуватиме податки

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів