На тютюнову мафію в Іспанії і Португалії працювали мешканці Львівщини

16:13 23 липня 2021 р.

Фото до новини

Під час операції на Піренеях провели 125 обшуків, виявили нелегальне виробництво, де експлуатували українців, вилучили сировину та кошти на 11,5 млн €.


Операцію ALECRIN проводили представники Цивільної гвардії Іспанії та Національної гвардії Португалії у співпраці з Європейським управлінням з питань запобігання зловживанням та шахрайству OLAF, європейським агентством Євроюст, правоохоронцями Румунії, Словаччини та України.

Про це повідомило Західне регіональне управління Державна прикордонної служби України, пише Dailylviv.

Зокрема, оперативні співробітники Держприкордонслужби України виявили, що вихідці з пострадянського простору вербували на нелегальне виробництво в ЄС мешканців Львівщини, які мають досвід роботи на тютюновій фабриці. Інформація від українських прикордонників допомогла викрити транскордонне злочинне угруповання.  

У ході операції ALECRIN з 22 травня до 16 липня в Іспанії та Португалії затримали 29 осіб, серед яких громадяни Іспанії, Португалії, Болгарії, а також наш співвітчизник. Під час активних заходів вилучили сигарети, сировину та засоби для їх нелегального виробництва, а також 7 одиниць вогнепальної зброї та техніку.

Безпосередньо в Іспанії провели 28 обшуків та 27 арештів, вилучили 15 млн сигарет та 50,5 тонни тютюну. У Муніципалітеті Мансанарес виявили підпільну лінію з виробництва сигарет, на якій нелегально експлуатували 12 громадян України. Ще одна лінія була виявлена на етапі монтування.

У Португалії проведено 97 обшуків та 2 арешти, вилучено 2 млн. шт. сигарет та 6 центнерів сировини.

Держприкордонслужба України продовжує інтеграцію в Європейський безпековий простір та системно протидіє транскордонній злочинності.

За сприяння оперативних співробітників Держприкордонслужби колеги з ЄС вже неодноразово виявляли злочинну діяльність, орієнтовану на виробництво сигарет. У 2017 році в іспанській провінції Гранада виявили нелегальну фабрику з виробництва тютюнових виробів, спроможністю виробництва 2 млн. сигарет на добу.

А в 2020-му в Іспанії та Нідерландах викрили 4 підпільних тютюнових цехи, на яких незаконно експлуатували 28 громадян України. Тоді було затримано 49 осіб, вилучено 33,6 млн цигарок, 60 400 кг тютюну та виробниче обладнання.

Директору Львівелектротрансу суд заборонив виходити з дому 8 годин

У Червонограді податківець крав майно, що перебувало у заставі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів