На Львівщині припинили масштабне виробництво фальсифікованого алкоголю

14:15 4 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: lv.npu.gov.ua

Оперативники управління захисту економіки у Львівській області Національної поліції та слідчі поліції викрили масштабне виробництво фальсифікованого алкоголю на Львівщині.

Про це повідомили в четвер, 4 квітня, в прес-службі Головного управління поліції у Львівській області, де також розповіли: «Підпільне виробництво знаходилося у Червонограді. Потужність цеху дозволяла випускати до трьох тисяч пляшок щодоби. Під час обшуків вилучили понад вісім тонн спирту та 25 800 пляшок фальсифікату».

«Оперативники управління захисту економіки у Львівській області Національної поліції та слідчі слідчого управління поліції Львівської області не лише встановили місце функціонування цеху, а й місця знаходження «перевалочних баз», канали збуту алкоголю та постачання сировини для виготовлення фальсифікованої продукції. Правоохоронці з’ясували, що до організації та функціонування підпільного цеху причетні вісім мешканців області», – поінформували також в обласному управлінні поліції.

«Виробництво алкогольної продукції налагодили у Червонограді. Виробничі потужності дозволяли випускати до трьох тисяч пляшок щодоби. Використовуючи підроблені марки акцизного податку України, реалізовували фальсифікат під логотипом торгової марки, яка офіційно припинила випуск продукції», – розповіли також в обласному управлінні поліції.

«Готовий алкоголь зберігався на так званих «перевалочних базах» у Хмельницькій та Закарпатській областях, а розповсюджували його на території всього Західного регіону. Також було встановлено і канали постачання сировини. Постачальником спирту виявився мешканець Львівської області Під час проведення дослідження фахівці підтвердили невідповідність алкогольної продукції вимогам Держстандарту», – повідомили також в обласному управлінні поліції.
«У середу, 3 квітня, оперативники управління захисту економіки у Львівській області Національної поліції та слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції у Львівській області спільно з працівниками управлінь захисту економіки у Хмельницькій та Закарпатській областях провели санкціоновані обшуки у цеху, базах зберігання продукції та за місцем мешкання організаторів підпільної діяльності», – поінформували також в обласному управлінні поліції.

«Правоохоронці вилучили понад вісім тонн спирту, 25 800 пляшок фальсифікованої алкогольної продукції, 50 тисяч марок акцизного податку України з ознаками підробки. Крім того, обладнання для виробництва. За попередніми даними вартість вилученого алкоголю становить понад 5,2 мільйони гривень», – розповіли також в обласному управлінні поліції.

«Кримінальне провадження відкрито за статтею 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного збору чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України», – повідомили також в обласному управлінні поліції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів