Львів заробляє на кожному штрафі за порушення правил паркування від 340 до 680 грн

11:56 3 липня 2023 р.

Фото до новини

Цьогоріч до міського бюджету Львова надійшло понад 44 млн грн від сплати штрафів за порушення правил стоянки/зупинки автотранспорту. Скільки з цих коштів переказано на допомогу нашим військовим, влада не повідомляє.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

У Львові дізнатися інформацію про штрафи за порушення правил паркування, а також оплатити їх, можна онлайн за допомогою чат-боту в месенджері Telegram управління безпеки ЛМР - @inspector-lviv. 

«Це можна зробити через різні платіжні системи – EasyPay, Portmone, Приват24 чи City24. Кожен з операторів встановлює свій розмір комісії і людина має мати вибір, яким саме електронним сервісом їй вигідно і зручно скористатися», - зазначив керівник управління безпеки ЛМР Максим Смілевський.

Через чат-бот @inspector-lviv також можна перевірити, чи авто перебуває на арештмайданчику. Раніше про переміщення автомобіля власник міг дізнатися, зателефонувавши у поліцію за номером 102.

Від початку року інспектори з паркування виписали 132 015 повідомлень про притягнення водіїв до адміністративної відповідальності на загальну суму 49,1 млн грн.

Станом на 29 червня цього року до міського бюджету Львова надійшло понад 44 млн грн. від сплати штрафів за порушення правил стоянки/зупинки автотранспорту. Кошти, які місто отримує від сплати штрафів, скеровують, зокрема, і на допомогу нашим військовим.

Мінімальний розмір штрафу за порушення ПДР в частині зупинки чи стоянки транспортних засобів – 340 грн. Але, залежно від специфіки правопорушення, він може збільшуватися до 680 грн. Якщо ж водій-порушник сплачує впродовж 10 днів, то сума штрафу зменшується вдвічі.

У Львові виписали штрафи майже 200 тисячам водіїв: скільки вони заплатили

Паркувальний булінг у Львові: як захиститися і хто за це заплатить

Інспектори-паркувальники у Львові незаконно карають водіїв за протермінування стоянки (відео)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів