За 4 роки інспектори з паркування наповнили міський бюджет Львова на понад 70 млн грн

15:08 1 листопада 2022 р.

Фото до новини

4 роки тому у Львові, вперше в Україні, запрацювали інспектори з паркування. Вони здійснюють контроль за дотриманням правил дорожнього руху, в частині зупинки, стоянки та оплати послуг з паркування.

На сьогодні до інспектування на вулицях міста залучено 50 інспекторів. Кожен з них щоденно оформляє в середньому 35 повідомлень про притягнення водіїв до адміністративної відповідальності. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Віталій Мосур працює інспектором з паркування з 2019 року. У березні цього року він пішов добровольцем на війну. Там отримав важкі поранення. Після лікування повернувся на роботу. «Наша перемога буде тільки тоді, коли працює два фронти: на передовій та в тилу. Тому й вирішив повернутися на роботу», - пояснює Віталій Мосур. 

Інспектором з паркування вже рік працює і кримський татарин, колишній депутат Бахчисарайської міської ради Рустем Еміралієв. Він – учасник Революції гідності. Після окупації півострова у 2014 році виїхав на материкову Україну. Друзі запросили до Львова.  Каже, що освоївся тут швидко і, окрім роботи, вивчає українську мову. «Працюючи депутатом у Криму, я неодноразово закликав наводити лад на вулицях міста. Також я проходив у Німеччині навчання щодо управління містом. Один з курсів був про паркування. Зараз у Львові набираюсь досвіду. А коли Крим буде вільний, повернусь на батьківщину та буду впроваджувати там кращі практики», - розповів Рустем Еміралієв.

Він зауважує, що водії у Львові дедалі толерантніші до роботи інспекторів з паркування. «Більшість з них були у Європі і бачили, який там підхід до паркування. Хоча, ще не всі розуміють, за що їх штрафують, і дивуються, чому не можна припаркувати машину у невстановленому місці ненадовго. Натомість, мешканці нас підтримують, коли ми звільняємо від авто пішохідні переходи, тротуари тощо», - додає Рустем Еміралієв.

Загалом, завдяки роботі інспекторів з паркування у цьому році до міського бюджету Львова надійшло вже понад 35 млн грн.  А з 1 листопада 2018 року – понад 70 млн грн.

Львівська міська рада вкотре закликає водіїв не паркувати свої авто з порушенням правил дорожнього руху, зокрема, під знаками «Зупинка заборонена», «Стоянка заборонена», на перехрестях. Хаотичне паркування ускладнює дорожній рух, а також, в умовах воєнного стану, проїзд спецтранспорту, який забезпечує життєдіяльність міста та допомагає Збройним силам України.

Перелік майданчиків для паркування - на Геопорталі Львова.

Довідка

Інспектор з паркування – це посадова особа, яка працює в органах місцевого самоврядування, має відповідні посадові повноваження щодо здійснення організаційно-розпорядчих та консультативно-дорадчих функцій, отримує заробітну плату за рахунок місцевого бюджету, і якій надано право розглядати справи про адміністративні правопорушення, передбачені частинами першою і третьою статті 122, частинами першою і другою статті 152-1 КУпАП.

Львів за 5, 6 млн грн купив програму Інспектор для контролю за паркуванням

Інспектори з паркування за сім днів виписали у Львові штрафів на понад 2 млн грн

15 нових майданчиків у Львові для паркування авто. Адреси і безплатні години

Інспектори з паркування оштрафували водіїв у Львові на 12,5 млн. гривень

У Львові побільшає зон для паркування

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів