Компанія Козицького на Львівщині додала в енергосистему ще один мегават

11:35 21 січня 2023 р.

Фото до новини

Наприкінці грудня 2022 року ТОВ «Енергоінвест» запустило на Львівщині сонячну електростанцію орієнтовною потужністю 996 кВт, розташованій на площі 6 гектарів.

Про це пише  Dailylviv.com з посиланням на Кам'янка-Бузьку міську раду, яка повідомила на своїй сторінці у ФБ про те, що наприкінці грудня 2022 року ТОВ «Енергоінвест» запустили сонячну електростанцію орієнтовною потужністю 996 кВт.

"Електростанція розміщена на території нашого району, на земельній ділянці загальною площею 6 Га, - йдеться у повідомленні Кам'янка-Бузької міської ради. - Сьогодні дуже важливий розвиток альтернативних джерел енергії.  

В той час як частина енергетиків працюють над відновленням критичної інфраструктури після ракетних ударів, інші створюють нові потужності, що в сукупності працює на стабілізацію енергетичної системи країни. 

Сподіваємось, новий енергетичний проект дасть поштовх для встановлення й інших станцій альтернативної енергії на території району та області".

З цього повідомлення важко зрозуміти, який район для розвитку альтернативної енергії мають на увазі у Кам'янці-Бузькій: колишній Кам'янка-Бузький район чи теперішній - Львівський. 

Керівником ТОВ "Енергоінвест", за даними YouControl, є Тарас Федак, який у минулому працював на посаді заступника голови Львівської облдержадміністрації, а в останні роки очолює низку підприємств, кінцевим бенефіціаром яких є відомий бізнесмен і видобувач корисних копалин Зіновій Козицький, а також його син - Степан. Зокрема, за даними YouControl, це такі підприємства: Самбірська сонячна станція-2, Енергопарк Яворів, Рава-Руська теплостанція, Карпатський вітер, Сокальський вітропарк - на Львівщині, Сонячна електростанція Богородчанська-1 - на Івано-Франківщині. 

Останнім часом НЕК «Укренерго» встановлює ліміти споживання для Львівщини трохи більше 500 мегават, що складає близько 50% від потреби області в електроенергії. 

Львівщині збільшили ліміт споживання електроенергії лише на 8 мегаватів

Укренерго встановило для Львівщини два ліміти споживання електроенергії

Козицький повідомив про ліміти електроенергії на сьогодні

Козицькі видобуватимуть бурштин у Рівненській області і робитимуть прикраси

Компанія Козицького під час війни збільшила видобуток газу

Компанії Ахметова, Козицького і Пінчука одержали нафтогазові ділянки на пів століття

Голова ЛОДА вибрав собі заступника з фірми свого батька

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів