Компанія Козицького під час війни збільшила видобуток газу

21:34 22 вересня 2022 р.

Фото до новини

Компанія «Західнадрасервіс», яка належить Зіновію Козицькому, планує пробурити цього року 17 свердловин та інвестувати 750 млн грн у газовидобуток.

Про це в інтерв'ю Forbеs повідомив засновник компанії «Західнадрасервіс» Зіновій Козицький, батько начальника ЛОВА Максима Козицького, пише Dailylviv.com.

"Ми не зупиняли роботу, проводили геологічні роботи, сейсміку, пробурили 12 свердловин – усі наші чотири бурові в роботі. Відкрили нове родовище у Львівській області, на якому запустили дві свердловини з хорошими запасами. Дебіт родовища – 200 000 кубометрів на добу", - зазначив Козицький.

Цього року, за його словами, підприємство планує інвестувати 750 млн грн у газовидобуток та 2,8 млрд грн - у відновлювану енергетику. Торік інвестиції у видобуток склали 646 млн грн.

"У нашій групі працює більше 800 співробітників. 60 співробітників були призвані до лав ЗСУ", - сказав Козицький. 

Він також  повідомив, що компанія планує цієї осені почати сейсмічні дослідження в Полтавській області, а наступного – бурити.

"Розраховуємо на хороші запаси, оскільки поруч є дуже непогані родовища, з хорошим дебітом", - переконаний Козицький.

 Він планує пробурити цього року 17 свердловин, тоді як у 2021-му було 14.

"Видобуток цього року зріс, але не суттєво. До кінця року плануємо видобути 184 млн кубометрів газу проти 167,6 млн кубометрів торік", - наголосив Козицький.

Він вважає, що західний регіон має величезні перспективи, але не є вивченим.

"Треба робити сейсміку, дослідження, бурити на більші глибини. Активне вивчення західного регіону припало на 1960–1970-ті. Саме в ці роки були відкриті великі родовища, які працюють до цього часу. Але всі вони відкриті на невеликих глибинах, до 2000 метрів.

Поодинокі глибокі свердловини, до 6000 метрів, теж були, але великих досліджень у цьому напрямку не відбувалось. Ми сподіваємось на нові відкриття в західному регіоні на великих глибинах.  

Позитивна новина, що відвоювали Харківську область, де також сконцентровані великі об’єми видобутку. Але головне, щоб там не стріляли, не летіли снаряди", - зазначив Козицький.

Він повідомив, що проблем з продажем газу немає

"Половина промисловості зупинилася, і великі газовидобувні компанії втратили своїх традиційних споживачів. У нас такої проблеми немає, оскільки ми видобуваємо суттєво менше.

Маємо невеликі запаси у підземці для власних потреб компанії, але решту повністю продаємо на ринку приватним компаніям. Десь половину – кінцевим споживачам, а іншу – трейдерам. На вересень ціна на ринку 40 000–45 000 грн за 1000 кубометрів",- підсумував Козицький.

Довідка

«Західнадрасервіс» – компанія, власник якої – львівський бізнесмен Зіновій Козицький. Він почав видобувати газ у 2004 році. Вже після повномасштабного вторгнення Росії в Україну «Західнадрасервіс» відкрила нове родовище й пробурила 12 свердловин. Компанія сконцентрувалася на видобутку у Львівській та Івано-Франківській областях. «Західнадрасервіс» бурить свердловини невеликої глибини, до 2000 м, що потребує менших інвестицій. 

Звук, подібний на вибух, з частковим загорянням газів, - пояснення від начальника ЛОВА

Газове родовище під Дрогобичем продали вчетверо дешевше, ніж цінили. Хто купив

Сім'я Козицьких має нову роботу до 2035 року: розвідувати і видобувати газ біля Миколаєва

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів