Рівень щастя зростає з кількістю грошей: до пів мільйона доларів, - дослідження

20:52 11 березня 2023 р.

Фото до новини

Рівень задоволеності неухильно зростає відповідно до доходів і навіть прискорюється, коли заробітна плата перевищує 100 000 доларів на рік.

Про це написав Bloomberg, інформує Dailylviv.com, з посиланням на дослідження за участю 33 391 особи, що проживає в США. Результати цього дослідження опубліковані 1 березня в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences. Вони стверджують, що такий щасливий ефект можна спостерігати на зарплатах до 500 000 доларів США, оскільки авторам дослідження бракує переконливих даних щодо вищого за цей рівень зарплат.

Ці результати суперечать відомому документу 2010 року психолога Деніела Канемана та економіста Ангуса Дітона, в якому повідомлялося, що щастя зростає разом з доходом, доки ця залежність не починає «згладжуватися» на рівні від 60 000 до 90 000 доларів на рік.

Лише коли доходи зросли до шестизначних цифр, ефект щастя від збільшення грошей перестає працювати, роблять дослідники висновок тепер.

«Для дуже бідних людей гроші явно дуже допомагають, - сказав один з авторів дослідження New Scientist. - Але якщо у вас є гарний дохід, але ви все ще нещасні, то джерело ваших страждань, мабуть, не те, що гроші можуть виправити».

Водночас дослідники виявили також, що загальний емоційний вплив збільшення грошей на людину невеликий порівняно з іншими обставинами, навіть такими простими, як два вихідних дні наприкінці тижня.

«Приблизно чотириразова різниця в доходах приблизно дорівнює ефекту вихідних», - йдеться в повідомленні.

Опитування були проведені серед працевлаштованих дорослих віком від 18 до 65 років, які проживали в США, з середнім сімейним доходом 85 000 доларів на рік. 

Не зважаючи на те, що опитування включало деяких людей з доходом понад 500 000 доларів, дослідники сказали, що неможливо однозначно сказати, що аналогічний ефект щастя від грошей притаманний їм.

НБУ назвав 15 найбільш стійких банків за алфавітним порядком

Банки намагатимуться залучити кошти клієнтів у депозити хоча б на тиждень, - фінансисти

Понад трильйон: банкіри пояснили приплив коштів українців у банки

Банкіри назвали свої найбільші помилки за рік війни

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів