Понад трильйон: банкіри пояснили приплив коштів українців у банки

11:28 16 лютого 2023 р.

Фото до новини

Українці тримають понад 1 трлн грн в національній та іноземних валютах в банках.

Під час круглого столу «Що чекає українців на ринку депозитів у 2023 році», проведенного «Фінансовим клубом», банкіри пояснили, чому попри відтік депозитів на початку російського повномасштабного вторгнення, з середини минулого року відбувається приплив коштів у банки, який на початку 2023 року додатково прискорився, пише Dailylviv.com.

«У нас з червня зупинилися відтоки і почалося відновлення депозитної бази. Це відбулося після того, як населення побачило, що банківська система працює надійно. Довіра повернулася і почався новий прилив вкладів», – розповів голова правління Акордбанку Олексій Руднєв.

Окремі гравці ще навесні загальмували відтік коштів. «Минулий рік був схожий на американські гірки. На початку війни всі банки відчули певні відтоки, а в нашому банку вже з квітня почалося зростання депозитного портфеля. Спершу ми концентрувалися на коротких депозитах. Але вже з літа ми повернулися до класичної моделі ціноутворення, коли чим довший термін розміщення, тим більша ставка», – зазначив начальник департаменту роздрібного бізнесу банку «Глобус» Дмитро Замотаєв.

Банки намагатимуться залучити кошти клієнтів у депозити хоча б на тиждень, - фінансисти

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів