Ексрегіоналу дозволили збудувати у Львові 17-поверховий комплекс на вул. Липинського

15:13 4 листопада 2022 р.

Фото до новини

Виконавчий комітет Львівської міської ради 4 листопада затвердив ТОВ «Автостар Девелоп» містобудівні умови та обмеження на нове будівництво секційного житлового комплексу висотою до 57,3 метри, тобто 17 поверхів, на вул. В. Липинського, 56.

Про це інформують Наші гроші. Львів, пише Dailylviv.com

Повністю проєкт в МУО назвали – нове будівництво змішаного використання з вбудованими квартирами, торгово-офісними приміщеннями, апарт-готелем, дворівневим паркінгом та трансформаторною підстанцією. Тут будуть будинки різної висоти поверховістю від 6 до 17, а також одноповерхові будівлі. У комплексі будуть дворівневий підземний паркінг та приватний садок.

Судячи із зображень забудови, які показували на містобудівній раді, проєктом займатиметься «Інтергал-Буд» екс-регіонала Володимира Зубика.

«Наші гроші. Львів» минулого року писали, що «Автостар Девелоп» хоче збудувати житловий комплекс у зоні, яка генпланом віднесена до промислових територій. Згідно із зонінгом, земля розташована у торгово-діловій зоні Г-2, де допускається житло на верхніх поверхах.

Питання цієї забудови розглядали на архітектурно-містобудівній раді в кінці 2021 року. За будівництво проголосувало 11 її членів, а четверо – утримались. Зміненим містобудівним розрахунком, який показали на засіданні, передбачено, що тут буде три черги будівництва. А загалом – аж 331 квартира загальною площею 16,6 тис. кв. м.

При цьому загальна площа приміщень громадського призначення становитиме лише 4,35 тис. кв.м, а загальна площа підземного паркінгу під усіма будинками – 3,9 тис. кв. м.

Як зазначено в протоколі, пропорцію громадської та житлової функції було приведено до співвідношення 40:60%.

Раніше ділянка площею 0,9 га на Липинського, 56 була в користуванні ВАТ «Львівпостач», але у 2018 році її вилучили і зарахували до земель міста. Тоді ж, у 2018-2019 році власником будівель на ділянці стало «Автостар Девелоп».

МУО для проєктування комплексу прийняли на виконкомі із зауваженнями міського голови Андрія Садового. Він пропонував, аби із 13 тис. кв. м будівель виділили кілька сотень квадратів під простір для «читання» – бібліотеки або медіатеки.

«Важливо, щоб в таких будівлях була не тільки комерція. Я б хотів, щоб ми в цьому комплексі вибудували локацію для бібліотеки, не обов’язково комунальної. Це просто має бути простір, який оперуватиметься містом і має виконувати соціальну функцію. То давайте ми звернемося до цих забудівельників, щоб була хороша локація 250 метрів, де можна просто прийти, почитати книжки, провести дискусію і ми вибудуємо таку мережі по місту, яка б синхронно працювала», – зазначив мер на виконкомі. 

Про отримувача МУО 

Зареєстроване ТОВ «Автостар Девелоп» у 2018-му році. Директор фірми – Володимир Рудик. Бенефіціарами є Юлія Іваницька і Олег Паракуда, екс-перший заступник міністра Кабміну. За даними YouControl, фірма входить до групи родини Іваницьких, де ключовими особами є співвласниця мережі автосалонів Royal Motors Юлія Іваницька і Олександр Іваницький, депутат Одеської міськради 7 скликання.

Основними напрямками діяльності компаній групи є торгівля автомобілями та легковими автотранспортними засобами та нерухомість. Активи групи: ТОВ «Автостар Львів», ТОВ «Віннер Одеса», ТОВ «Фаворит-Авто» та інші.

На вул. Топольній виростуть дві 17-поверхівки. Гаражі використовуватимуть як укриття

У Львові повертатимуть мешканцям до 30 тис грн вартості генераторів: які документи подати у ЦНАП

У Львові дозволили сім нових забудов. Перелік

Незаконне будівництво в Брюховичах на 3,4 га: Львів демонтував огорожу (відео)

Будівництво житла на Львівщині в час війни: як змінилася кон'юнктура ринку

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів