Дністер знову виходитиме з берегів на Самбірщині: чому зупинили роботи з їхнього зміцнення

17:17 26 травня 2023 р.

Фото до новини

У 2021 році на захист від підтоплення території Самбора з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища надали 3 млн гривень.

Відповідаючи на найпоширеніші питання мешканців в прямому ефірі у своїх соцмережах, начальник Львівської ОВА Максим Козицький розповів про ключові проблеми, які уповільнили реалізацію проєкту берегоукріплення річки Дністер на Самбірщині.

Як зазначили у департаменті екології та природних ресурсів Львівської ОВА, у 2021 році на захист від підтоплення території Самбора з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища виділили 3 млн гривень. Замовником виступала Самбірська міська рада. 

Однією з основних умов виділення коштів з обласного фонду є співфінансування заходу з місцевого бюджету. Відповідно до встановленого індексу фінансової спроможності Самбірської територіальної громади, Самбірській міській раді необхідно було забезпечити співфінансування заходу з місцевого бюджету чи інших джерел обсягом не менше 1 млн 285 тисяч 700 гривень (обсяг співфінансування у 2021 році за рахунок коштів місцевого бюджету становив – 668,5 тис. гривень).

Самбірська міська рада не виконала зазначені вимоги та не забезпечила необхідне співфінансування для проведення берегоукріплювальних робіт.

Зі свого боку, Львівська ОВА виконала частину взятих зобов’язань для проведення першочергових берегоукріплювальних робіт. Завершити розпочаті роботи необхідно Самбірській міській раді, як відповідальному виконавцю та замовнику робіт, коштом місцевого бюджету.

Додамо, що Басейнове управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну реалізовує проєкт «Захист сіл Ралівка, Задністря від затоплення паводковими водами річки Дністер (правий берег р. Дністер)». Станом на 1 січня 2023 року на це витратили 9 млн 714 тис. грн.

Директор компанії Гарнобуд відмив 1,4 млн грн на зміцненні берегів Дністра

Директор львівського підприємства розтратив державного майна на 1,2 млн. гривень

Посівали ясла гривнею: голова сільради і підприємець підписували акти без виконаних робіт

Фірма Дубневичів нашкодила річці Дністер на 4 млн грн

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів