Західний Буг на Львівщині рятуватимуть разом з поляками

13:20 11 лютого 2022 р.

Фото до новини

Учора відбулася нарада під головуванням першого заступника голови Андрія Годика за участі голів територіальних громад щодо перспективи створення Європейського угрупування територіального співробітництва в межах басейну річки Західний Буг ''Надбужжя''.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

Наприкінці 2021 року було підписано Меморандум про співпрацю між керівництвом Львівської обласної державної адміністрації та Люблінським воєводством щодо утворення нової структури для консолідації зусиль щодо вирішення проблем басейну річки Західний Буг.

Басейн річки Західного Бугу на території Львівської області займає площу Золочівського, Львівського, Червоноградського та Яворівського району.

У басейні річки Західний Буг наявні такі проблеми: загроза повеней і підтоплень у весняний та літній періоди, забруднення вод стоками, наявність 40 очисних споруд, попадання забруднених зворотних вод (особливо в районі Добротвірської ТЕС), ерозія берегів, можливі зміни русла та необхідність берегоукріплень.

Як зазначив Андрій Годик, створення такої форми єврорегіонального співробітництва надасть нові перспективи та можливості вирішення спільних проблем через залучення фінансування Європейського союзу шляхом реалізації проєктів міжнародної технічної допомоги як екологічного, так і соціально-економічного спрямування, скористатися фінансовою підтримкою в рамках Державної програми розвитку транскордонного співробітництва та поглибити співпрацю з польськими колегами.

Створення ЄУТС «Надбужжя» відкриє  нові можливості транскордонного співробітництва та підвищення його ефективності і реалізації потенціалів територій.

За результатами зустрічі напрацювали дорожню карту щодо створення Асоціації територіальних громад розташованих в межах басейну річки Західний Буг.

Відкрили тимчасовий міст через річку Західний Буг на дорозі Львів-Луцьк

На Львівщині може впасти ще один міст на ріці Західний Буг - у Сокалі

У Польщі знову очищатимуть Західний Буг, який бере початок на Львівщині

Західний Буг змиває українську територію на кордоні з Польщею

Директор будівельної фірми зі Львова сидітиме під домашнім арештом через міст на річці Західний Буг

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів