У Польщі знову очищатимуть Західний Буг, який бере початок на Львівщині

13:51 7 березня 2021 р.

Фото до новини

Розпочалася операція «Чиста річка 2021», яка вперше відбулася у 2019 році.

У Польщі розпочалася операція «Чиста річка 2021». Це найбільша загальнопольська акція прибирання річок, ініціатором якої є редакція видання «Країна Бугу». 

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.

На інтернет-сторінці operacjarzeka.pl вже можуть реєструватися місцеві штаби. Про це у соцмережах повідомив Даніель Пароль, натхненник акції. Після перевірки кожного зі штабів, буде розпочато набір волонтерів. Їхні керівники отримають необхідне знаряддя, тобто мішки та рукавиці. Штаби зобов’язані також організувати вивіз сміття. Даніель Пароль додав, що спосіб діяльності штабів і волонтерів залежатиме від пандемічних обмежень. На сторінці акції також можна підтримати банк контейнерів. Це елемент допомоги штабам, що не зможуть домовитись із самоврядуванням чи підприємцями про вивіз сміття.

Вперше операція «Чиста річка» відбулася у 2019 році. Все почалося від прибирання ріки Західний Буг і її приток, а згодом ця ініціатива розрослась до загальнопольської акції. Минулого року внаслідок пандемії річки прибирали лише деякі штаби. Операція «Чиста річка» також підтримала місцеві лікарні.

Витік річки Західний Буг розташований в Україні у селі Верхобужі Золочівського району (Львівська область) на Подільській височині. В Україні річка має протяжність 392 км - половина від усієї: територією Малого Полісся (у межах Надбужанської котловини), між Сокальським пасмом і Надбузькою височиною (частини Волинської височини), а також уздовж західного краю Поліської низовини. Буг впадає в штучне Зеґжинське озеро (раніше — в річку Нарву).

Стрийводоканал заплатив штраф за забруднення річки Стрий

У Львівській та Волинській областях очікують підйому рівнів води до 0,7 метра

У суботу у Львові покажуть, як треба у парку прибирати за собаками і котами

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів