Директор компанії Гарнобуд відмив 1,4 млн грн на зміцненні берегів Дністра

13:09 21 березня 2023 р.

Фото до новини

Самбірський районний суд постановив взяти під варту підприємця Івана Задорожного, якого підозрюють у привласнені майже 1,4 млн грн на роботах з укріплення берегів Дністра.

Про це інформують Наші гроші Львів, пише Dailylviv.com.

Судова ухвала передбачає можливість для підозрюваного дочекатися  остаточного вироку суду на волі, сплативши попередньо заставу у 402,6 тис. грн.

Івана Задорожного підозрюють у тому, що він як директор компанії «Гарнобуд», що отримала підряд на укріплення берега Дністра, вирішив використати дешевші матеріали, щоб здешевити роботи і таким чином отримати додаткові гроші.

Комунальне підприємство «Об’єднане» Самбірської міської ради підписало договір із ТОВ «Гарнобуд» на берегоукріплення річки Дністер в районі міста Самбора у листопаді 2021 року. Вартість робіт, згідно з договором, становила 71 млн грн.

Уже за кілька днів після завершення торгів по берегоукріпленню Дністра поліція відкрила кримінальне провадження за статтями про розтрату майна та службове підроблення. Підозрюваним у цій справі є уже тепер колишній директор компанії «Гарнобуд» Іван Задорожний. За версією слідства, під час робіт з укріплення берегів річки використовувались дешевші матеріали, ніж це було прописано у проєктно-кошторисний документації.

Таким чином Іван Задорожний заволодів майже 1,4 млн бюджетних грошей, які перерахувало його компанії КП «Оберіг».

9 березня 2013 року Самбірський районний суд обрав Івану Задорожному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю виходу на волю під заставу у 402,6 тис. грн.

Додамо, що з січня 2023 року Іван Задорожний вже не є керівником ТОВ «Гарнобуд», його замінила Марія Желіско – директорка комунального підприємства Львівської обласної ради «Технічний нагляд». Власницею компанії є Наталія Гурська-Кучма. З початку 2020 року «Гарнобуд» отримав 18 державних замовлень на 96,6 млн грн.

СБУ викрила ексначальника департаменту Міноборони на розтраті понад 100 млн грн державних коштів

Службові особи ДП Укроборонпрому передали військовим неякісне обладнання, - БЕБ

Прокуратура звинувачує екскерівників Львівського локомотиворемонтного заводу у розтраті майна

Директор львівського підприємства розтратив державного майна на 1,2 млн. гривень

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів