Для дітей-сиріт на Львівщині придбають 5 квартир: які пропозиції відхилили

06:56 8 червня 2023 р.

Фото до новини

Члени регіональної комісії з інспектуванням оглянули житла, щоб оцінити їх технічний стан.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

7 червня відбулось засідання регіональної Комісії з питань забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей без батьківського піклування та осіб з їх числа у Львівській області. Члени комісії ухвалили рішення про закупівлю п’яти житлових об’єктів для дітей вказаних категорій.

Пропозиції подали виконавчі комітети Буської, Миколаївської, Стрийської міських рад, Грабовецько-Дулібівської, Добросинсько-Магерівської та Ралівської сільських рад. Вони звернулись до Львівської ОВА з потребою у співфінансуванні з обласного бюджету щодо придбання житла для вказаних категорій дітей.

Члени комісії з інспектуванням оглянули житла, щоб оцінити їх технічний стан. За результатами перевірки, пропозицію Миколаївської міської ради відхилили через непридатний стан квартири. Разом з тим, через неповний пакет документів, рішення щодо виділення коштів Добросинсько-Магерівській сільській раді відклали на наступну комісію.

Профільний заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко під час комісії наголосив, що перед представленням пропозиції об’єктів для житла на комісії керівники відповідної громади повинні особисто оглянути стан об'єкта та надати свій висновок.

«Перед тим, як ми виносимо пропозиції на комісію, потрібно, щоби обов’язково фіксувалося, що там був виїзд когось з керівництва громади, яке готове нести відповідальність за висунуту пропозицію, за стан запропонованого для житла об’єкта та відповідність умов проживання. Підкреслюю, що ми обираємо житло саме для дітей, і наш обов’язок, щоб воно було максимально комфортним для них», – зазначив Іван Собко.

Рішення про закупівлю інших квартир члени комісії ухвалили одноголосно. Загальна вартість п'яти житлових об’єктів становить 2 мільйони 94 тисячі гривень. Вони розташовані у різних районах Львівської області та будуть співфінансуватися з обласного бюджету та коштом територіальних громад. Квартири призначені для дітей віком від 17 до 23 років.

«Квартири закуповуватимуть в межах Регіональної програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа. На 2023 рік на реалізацію програми передбачили 9 мільйонів гривень», – додав Іван Собко.

Нагадаємо, за клопотанням начальника Львівської ОВА Максима Козицького, до Постанови №590 Кабміну внесли зміни, які дозволили у воєнний час фінансувати придбання житла дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування.

На Львівщині придбають цьогоріч житло 20 сиротам

32 дітей-сиріт на Львівщині отримають власне житло

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів