Для шести дітей-сиріт на Львівщині придбають житло: де саме

16:58 24 травня 2023 р.

Фото до новини

В обласному бюджеті на реалізацію регіональної програми забезпечення житлом дітей цих категорій передбачили 9 мільйонів гривень.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Відбулось перше за час повномасштабного вторгнення онлайн-засідання регіональної Комісії з питань забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей без батьківського піклування та осіб з їх числа у Львівській області.

Члени комісії розглянули шість пропозицій про закупівлю житлових об’єктів для шести дітей з вказаних категорій. Перші пропозиції вже подали виконавчі комітети Буської та Миколаївської міських рад, Грабовецько-Дулібівської, Грабовецько-Магерівської, Ралівської та Добросинсько-Магерівської сільських рад.

Вони звернулись до Львівської ОВА з потребою у співфінансуванні з обласного бюджету щодо придбання житла для вказаних категорій дітей.

«За клопотанням начальника Львівської ОВА Максима Козицького, до Постанови №590 Кабміну внесли зміни, які дозволили у воєнний час фінансування придбання житла дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування. В обласному бюджеті на реалізацію регіональної програми забезпечення житлом дітей цих категорій передбачили 9 мільйонів гривень. Ми єдина область в Україні, яка станом на зараз продовжує спільно з громадами системну роботу над забезпеченням житлом дітей. Дякую усім, кому небайдужа доля наших дітей, усім громадах, які уже подали свої пропозиції та виділили кошти з місцевих бюджетів та Службі у справах дітей, яка опрацювала ці пропозиції щодо співфінансування житлових об’єктів», – наголосив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

Загальна вартість усіх житлових об’єктів становить близько 4, 7 мільйона гривень. Усі вони розташовані у різних районах Львівської області.

Відповідно до вищезгаданого, усі вони будуть співфінансуватися з обласного бюджету та коштом територіальних громад.

«Пропозицій від громад є багато. Зі свого боку ми їх усіх розглянули, надалі з інспектуванням члени нашої комісії оглянуть кожен житловий об’єкт, аби оцінити його технічний стан. З обласного бюджету передбачили майже 3 мільйони гривень на закупівлю цих квартир. Також близько 1 млн 800 тисяч – це кошти місцевих бюджетів», – розповів начальник Служби у справах дітей Володимир Лис.

За результатами інспектування члени комісії на наступному засіданні мають ухвалити остаточне рішення щодо закупівлі цих житлових об’єктів. 

Нагадаємо, в області діє Регіональна програма забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа. На 2023 рік на реалізацію програми передбачили 9 мільйонів гривень. Загалом, до кінця цього року в області планують закупити понад 20 житлових об’єктів для дітей вказаних категорій.

На Львівщині придбають цьогоріч житло 20 сиротам

32 дітей-сиріт на Львівщині отримають власне житло

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів