Блокування перевезень вантажів до та з росії і Білорусі: міністри Польщі та країн Балтії скерували лист комісару ЄС

11:14 24 березня 2022 р.

Фото до новини

В умовах вторгнення росії в Україну міністри у листі вимагають негайної та тимчасової заборони на перевезення вантажів із цих країн і до них сухопутним і морським транспортом.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Міністри транспорту та інфраструктури Польщі, Литви, Латвії та Естонії скерували лист комісару ЄС з транспорту Адіні Велян, в якому закликали до блокування торговельних зв'язків з росією та Білоруссю. В умовах вторгнення росії в Україну міністри у листі вимагають негайної та тимчасової заборони на перевезення вантажів із цих країн і до них сухопутним і морським транспортом.

Вони нагадали, що ЄС уже санкціонував російський авіатранспорт, а інші введені санкції є безпрецедентним ударом по економіці росії. Міністри також запропонували виключити рф та Білорусь з Міжнародного транспортного форуму та відкликати дозволи Європейської конференції міністрів транспорту на автомобільні перевезення, що здійснюються перевізниками, створеними на території цих країн.

«Я сподіваюся, що очільники урядів ЄС у Європейській раді найближчим часом приймуть рішення з цього приводу. Тільки спільне рішення всіх країн Європейського Союзу зробить введені проти росії санкції ефективними. Також не повинно бути легкого способу обійти введені заборони, тому морські заходи мають впроваджуватися паралельно із заходами у секторі автомобільного транспорту», ​​– сказав міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик.

Кремлівського тирана треба ізолювати від грошей за продаж нафти і газу

Президент США запровадив нові санкції щодо Росії

Нові санкції: Великобританія завдасть удар рф в небі

Гризли-гризли і вигризли: Росію відмикають від системи SWIFT, - міністр

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів