Агропідприємство на Львівщині, де керівник - учасник АТО-ООС, одержить кредит під 0%

14:28 5 лютого 2022 р.

Фото до новини

У 2021 році 18 суб’єктів господарювання Львівської області одержали пільгові кредити на загальну суму понад 10 млн. грн - на реалізацію бізнес-планів різних напрямів сільського господарства.

Одним з напрямів Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки є надання пільгових кредитів на зворотній основі. У 2022 році деякі аграрії можуть отримати такий кредит під 0% річних, повідомили в департаменту агропромислового розвитку ЛОДА, пише Dailylviv.com.

Кошти обласного бюджету надають:

- під 5% річних на реалізацію бізнес-планів  у розмірі до 700 тис. грн терміном до 5 років з відтермінуванням повернення основної суми до 1 року;

- під 0% річних для відновлення втрат від наслідків надзвичайних ситуацій терміном до 5 років (без відтермінування погашення основної суми зобов’язання) в розмірі до 300 тис. грн для юридичних осіб та 100 тис. грн. для фізичних осіб підприємців;

- під 0% річних суб’єктам підприємництва, керівниками яких є учасниками АТО (ООС), на реалізацію бізнес-планів у розмірі до 700 тис. грн терміном до 5 років з відтермінуванням повернення основної суми до 1 року.

«У 2021 році пільгові кредити отримали 18 суб’єктів господарювання Львівської області на реалізацію бізнес-планів різних напрямів сільського господарства. Загальна сума фінансування склала понад 10 млн. грн. У 2022 році ми пануємо профінансувати бізнес-плани мікро та малих суб’єктів підприємництва на таку ж суму. Показником успішної реалізації цього напряму нашої програми є завчасне повернення кредитів, які були надані господарствами у попередні роки»,- розказала Тетяна Гетьман, директорка департаменту агропромислового комплексу ЛОДА.

Аграріями області у поточному році уже повернуто  до обласного бюджету розвитку 2,2 млн.грн., що становить 146,7% до плану повернення пільгових кредитів на реалізацію бізнес-планів у І  кварталі 2022 року.

Сільгоспкооператив на Львівщині може отримати 200 тис грн

24 млн грн компенсацій отримають садівники на Львівщині. Найбільше - за будівництво холодильників

Від 500 тис грн допомоги фермерам, які постраждали через негоду: у ЛОР пропонують нову програму

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів