70 угод із 800: школи, садочки, лікарні досі не мають угод на газ за ціною 16,8 грн за куб, - депутат

16:44 10 листопада 2021 р.

Фото до новини

Під час сесійного засідання 9 листопада депутати визнали неефективною та неоперативною роботу органів виконавчої влади та НАК «Нафтогаз України» щодо виконання домовленостей, передбачених Меморандумом про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та сфері постачання гарячої води в опалювальному сезоні 2021/2022 рр.

Про це інформує пресслужба ЛОР, пише Dailylviv.com.

Нагадаємо, Меморандум між представниками місцевого самоврядування та урядом був підписаний 30 вересня і стосувався укладання бюджетними установами договорів на постачання газу за ціною 16,8.

«Цей процес мав розпочатися давно, а ми маємо підписаних лише 70 угод із передбачених 800. Школи, садочки, лікарні, які мають власні котли на газ, досі не мають угод на постачання блакитного палива за ціною 16,8 грн за куб. Це, перш за все, управлінська безгосподарність, - пояснив депутат Львівської обласної ради Олександр Ганущин

За його словами обласна рада проголосувала за визнання роботи неефективною, щоб мотивувати відповідальних працівників влади на всіх рівнях до пришвидшення контрактування.

«Львівська обласна державна адміністрація мала б працювати активніше. За кожною громадою мають бути закріплені консультанти з відповідних відділів, фахівці, здатні допомогти правильно оформити документи. Цього до 8 листопада ще не зроблено, а треба укласти понад 700 угод. Попереду зима», - зазначив депутат обласної ради Роман Филипів

Депутати наголошують, що на 2021 рік в бюджеті було передбачено 260 млн грн на компенсації за енергоносії, а в наступному році доведеться вишукати ще більшу суму, понад 450 млн грн. Це завелике навантаження на обласний бюджет. Також народні обранці вирішили створити тимчасову контрольну комісію обласної ради для перевірки виконання Меморандуму і затвердили її склад у кількості 9 осіб – представників різних фракцій обласної ради.

Депутати доручили членам комісії, за результатами проведеної роботи, надати звіт та пропозиції на розгляд обласної ради. На думку депутатів, такі заходи мають посприяти стабілізації ситуації у сфері постачання теплової енергії, гарячої води в новому опалювальному сезоні та відновленню постачання природного газу до бюджетних установ Львівщини.

Газу у сховищах достатньо для потреб населення та соціальної сфери на весь сезон, - голова ЛОДА

Люди не будуть отримувати збільшених платіжок за тепло, - мер Львова

Майже половина українських промпідприємств припинить роботу через дорожнечу газу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів