50-годинні черги на українсько-польському кордоні: хто стоїть і чому

16:02 3 липня 2022 р.

Фото до новини

50 годин очікують вантажівки на польсько-українському кордоні на пункті пропуску Дорогуськ. У черзі, що розтягнулася на 25 кілометрів, очікує 1100 машин.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

З українського боку така ж велика черга, на перетин кордону очікує 820 вантажівок, орієнтовний час проходження кордону – 36 годин, – зазначає Мажена Сємєнюк із Палати податкової адміністрації в Любліні.

«Великі черги також на пункті пропуску Гребенне. На виїзд із Польщі очікує 330 вантажівок. В середньому на перетин кордону треба чекати 23 години. Тим часом на в’їзд до Польщі очікує 400 вантажівок з продукцією. Вони очікують приблизно 30 годин. Якщо ми говоримо про рух особистих авто, то на цей момент на пунктах пропуску Долгобичув і Зосине він не інтенсивний. Машини, які під’їжджають, зразу ж оформлюються для перетину кордону», –- повідомила  Мажена Сємєнюк.

За інформацією митників, на пункті пропуску в Зосині очікує група з понад сотні водіїв транзитних автівок. Це водії, які до 30 червня могли ввозити з території Європейського Союзу до України легкові автомобілі на пільгових умовах без сплати митних платежів. Ці закони змінилися в Україні 1 липня.

Авто з ЄС дозволили ввозити через всі ПП на Львівщині і продовжили роботу митних постів

Не під'їжджають до прикордонного контролю: ситуація з євробляхами у ПП з Польщею

Українські водії заблокували ПП на польсько-українському кордоні

У Медиці чергують дві бригади екстреної меддопомоги: щодня звертається кілька десятків людей

У ПП Зосин-Устилуг українські водії припинили блокаду: що вплинуло

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів