Російські солдати відтіснили наших прикордонників від підозрілого «гуманітарного конвою» Путіна (відео)

13:24 22 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Espreso.tv

Такі оперативні дані спільноти «Інформаційний Спротив» повідомив у п’ятницю її координатор Дмитро Тимчук.


Відео: 112 Україна

ї

За оперативними даними групи «Інформаційний Спротив», після заяви МЗС РФ про те, що колони з «гуманітарною допомогою» з Росії увійдуть на територію України без дозволу української сторони, машини з даної колони почали рух, перетинаючи кордон РФ і України. Йдеться про 34 вантажівках з колони, проінспектованих українськими прикордонниками і митниками раніше.

Однак для входження їх на територію України необхідно було дозвіл української сторони після того, як Червоний Хрест забезпечив би їх супровід. Українські прикордонники, які проводили огляд колони на території російського пункту пропуску, були витіснені російськими військовослужбовцями, після чого колона розпочала рух.

У даний час колона рухається по українській території без супроводу представниками Червоного Хреста. Таким чином, Москва вже не ховаючись продовжує провокацію під назвою «гуманітарна допомога жителям Донбасу».

Входження російської колони на територію України без дозволу української влади і без супроводу вантажу представниками міжнародних організацій – це грубе порушення з боку Росії всіх мислимих норм міжнародного права щодо визначення суверенітету і територіальної цілісності держави. За нашими даними, водії автомобілів – виключно громадяни РФ, всі мають російські паспорти для виїзду за кордон старого зразка.

Дмитро Тимчук повідомив це сьогодні, 22 серпня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» і на сайті спільноти «Інформаційний Спротив».

Як інформував «Щоденний Львів», підозрілий «гуманітарний конвой» Путіна перетинає український кордон без дозволу й перевірки вантажу, співголова громадської організації «Права справа» Дмитро Снєгирьо попереджав, що російським спецпризначенцям наказали обстріляти автомобілі з «гуманітарною допомогою» Путіна, колишній керівник уряду, СБУ й міноборони Євген Марчук повідомив, що в цій автоколоні бачили солдатів і військову техніку, керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук вважає: «Гуманітарний конвой» Путіна може зіграти не останню роль у вторгненні Росії на Донбас», а журналіст Роман Бурко зауважив, що з дезінформації, поширеної терористами, випливає – рашисти звинуватять в обстрілі терористами «гуманітарної» колони Путіна десантників зі Львова, заступник голови СБУ Віктор Ягун заявив 15 серпня: «Як тільки російська сторона дізналася про сканери на українських пунктах пропуску, вони змінили маршрут руху свого так званого гуманітарного вантажу», блогер «avmalgin» повідомляв, що у вантажівках із «гуманітаркою» Путіна везуть солдатів елітної російської Таманської дивізії, житель Ростовської області РФ, який бачив «КамАЗи» так званого «гуманітарного конвою» Путіна на одній із їх зупинок, повідомив, що в ньому везуть зброю й боєприпаси, російське телебачення анонсувало знищення «гуманітарки» Путіна, яке воно приписує «айдарівцям», речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко запевняв, що в Україні блокуватимуть підозрілу «гуманітарку» Путіна, якщо вона зайде самовільно

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів