Куди у Львові звозять будівельні відходи і несправну побутову техніку

15:22 25 квітня 2024 р.

Фото до новини

Автомобільні шини, одяг, посудини від фарби, лаку, клею, залишки металопрофілю, будівельної піни, цвяхи, старі металопластикові вікна чи двері, пінопласт на вулиці Жовківській не приймуть.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Послуга ЛКП «Львівспецкомунтрансу» з прийому великогабаритних і негабаритних відходів та несправної побутової техніки стає дедалі актуальнішою. Як розповідають на підприємстві, вже цього року львів’яни здали 31,4 т таких відходів. Люди приносять як один зламаний мобільний телефон, так і привозять кілька тон відходів з будівельного майданчика.

Менеджери зі збуту ЛКП «Львівспецкомунтранс» приймають відходи від мешканців, зважують їх та одразу розраховують за допомогою терміналу.

«Ціна за прийом відходів абсолютно символічна, хоча затрати на їх утилізацію – колосальні. Тому, очевидно, що послуга не може бути безкоштовною. Кошти, які сплачують мешканці, скеровують на транспортування, переробку чи утилізацію відходів безпечним для довкілля способом (сортування, подрібнення, спалювання та інші методи), амортизацію обладнання та оплату праці працівникам, залученим у цей громіздкий процес», - розповідають у ЛКП «Львівспецкомунтранс».

Привезти великогабаритні і негабаритні відходи та побутову техніку, що вийшла з ужитку, можна впродовж робочого тижня з 08:30 до 17:15, а в п’ятницю – до 16:00, за адресою вул. Жовківська, 18.

Водночас мешканцям наголошують, що підприємство не приймає автомобільні шини, одяг, будівельні відходи з домішками шкідливих і легкозаймистих матеріалів (посудин від фарби, лаку, клею, залишки металопрофілю, будівельної піни, цвяхи), старі металопластикові вікна чи двері, пінопласт.

За додатковою інформацією можна звертатися в робочий час за телефонами: 067 252 10 62; 067 252 10 82.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів