«Гуманітарний конвой» Путіна може зіграти не останню роль у вторгненні Росії на Донбас, – військовий експерт

23:46 13 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: durdom.in.ua

На цьому наголосив у середу, підбиваючи підсумки 13 серпня, керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук.

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти військових експертів «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук розпочав у середу коментувати підсумки 13 серпня, традиційно – «з поганого:

1. Тільки-но ми повірили Кремлю й виклали своє бачення історії з «гуманітарною допосогою» Россії Донбасу, як стало відомо, що через Харківську область колони не підуть. Попередні обіцянки росіян все робити строго за погодженням із Києвом і МКЧХ опіняються брехня – в Червоному хресті так і не отримали інформацію про переміщення колон і вантажу. Вчергове переконуємося: вірити Москві можуть тільки найбільш наївні, та й ті недовго. 

У підсумку історія з «гуманітарною допомогою від Путіна» все більш схожа на брудну провокацію Кремля. За нашими даними, водночас до кордону з Україною росіяни перекидують додаткові артилерійські підрозділи (нібито тих, які регулярно обстрілюють сили АТО, тут було мало). Що за черговий кривавий балаган росіяни тут влаштують – залишається тільки здогадуватися. Не виключаємо, що в черговому невеселому шоу, яке приготував Путін для Донбасу, «гуманітарний конвой» може зіграти не останню роль. 

2. Окупаційна влада Криму почала війну проти України в інформаційному просторі. Кримським користувачам блокують доступ до українських сайтів, контролюються соцмережі. Раніше, як відомо, були відключені українські телеканали, немає українських газет. 

Усе це дуже ускладнює завдання інформаційного відвоювання Криму, без якого важко уявити його звільнення від окупантів. Я вже не раз говорив: ми повернемо Крим так само, як втратили.

А втратили ми його, перш за все, давши Путіну контролювати розуми й серця кримчан. У тому числі – через дебільну політику інформаційної безпеки України впродовж більше 20 років. 

Москва нам таких ідеальних умови не подарує. А отже – діяти доведеться в дуже складних умовах. Але не народився ще такий співробітник ФСБ, якого не зміг би перехитрити український патріот. 

3. Також про Крим. Путін із холопами приперся в Севастополь, де проводить посиденьки з членами Радбезу РФ. 

Буду стислим. Суки – як у себе вдома. 

Із хорошого: 

1. Сили АТО – вже в передмістях Донецька. Йдуть активні дії в районі Луганська. Все більш чітко промальовуються «казани», в яких опиняються угруповання бойовиків. 

Звичайно, повної перемоги вже завтра ніхто не чекає. Але скажемо чесно: змінити ситуацію на гірше можуть тільки найнеадекватніші дії Путіна. Будемо сподіватися, що міжнародне співтовариство його зможе зупинити. 

2. Міністр аграрної політики та продовольства України Швайка повідомив, що українська колона з гуманітарним вантажем для жителів сходу України відправиться з Києва вже завтра. 

Це, звичайно, здо́рово – населення Донбасу гостро потребує такої допомоги. Але невже потрібен був скандал вз путінської «гуманітаркою», щоб нарешті поставити висвітлення такої допомоги від українських властей в розряд першочергових інформаційних завдань держави? 

З іншого боку, гуманітарна допомога, й у великих обсягах, надається лише населенню звільнених територій. Це зрозуміло.

Але як вирішувати цю проблему для мирних жителів населених пунктів, зайнятих бойовиками? Це питання, на яке ми не знаємо відповіді. 

Теоретично в цьому міг би допомогти Червоний Хрест, і нібито навіть терористи з цим згодні (зокрема, йдеться про Луганську). Але варто визнати, що ніхто не зможе гарантувати безпеку співробітникам МКЧХ – у бойовиків немає нічого святого й немає ніяких гальм. 

3. Із веселого. Скандальний колишній головний санітарний лікар-пропагандист Росії Онищенко, нині помічник голови уряду РФ, назвав «Coca-Cola» і «Pepsi» «реально діючою хімічною зброєю». І поплакався, що російські заборони на ввезення продовольства не поширюються на ці ворожі напої. 

Геннадію Григоровичу, ви – дятел. Своїм чорним ротом із неврегульованим кислотно-лужним балансом ви плюнули в душу цілого «покоління Пепсі» не тільки в Росії, але й на всьому просторі колишнього СРСР.

Цей напій був єдиним доступним пересічному «совку» ковтком свободи в колишній Радянській імперії, яку зараз реанімують ваші господарі. А ви хочете нових росіян «совків» позбавити і цього?

І якщо «Кока-кола», згоден, була ідеологічно шкідливим напоєм, то «Пепсі» повністю благословлена Її святейшінством Партією. Вчіть імперську історію. 

Ви краще забороніть справжню хімічну зброю, яка косить Росію, – під назвою «водка». Заодно подивимося – скільки після цього нинішня російська влада протримається». 

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти військових експертів «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив усе це сьогодні, 13 серпня, на сайті «ІС» та на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Як інформував «Щоденний Львів», співголова громадської організації «Права справа» Дмитро Снєгирьов попередив у середу, що російським спецпризначенцям наказали обстріляти автомобілі з «гуманітарною допомогою» Путіна, колишній керівник уряду, СБУ й міністертва оборони Євген Марчук стверджує, що в автоколоні з «гуманітаркою» Путіна для Донбасу бачили солдатів і військову техніку, в Адміністрації Президента не виключають вторгнення Росії в Україну під приводом доставки «гуманітарки», а журналіст Роман Бурко зауважив у середу, що з дезінформації, поширеної сьогодні терористами, випливає – рашисти звинуватять в обстрілі терористами «гуманітарної» колони Путіна десантників зі Львова

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів