Російським спецпризначенцям наказали обстріляти автомобілі з «гуманітарною допомогою» Путіна, – активіст (оновлено)

10:58 13 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Про це попередив у середу співголова громадської організації «Права справа» Дмитро Снєгирьов.

Співголова громадської організації «Права справа» Дмитро Снєгирьов, посилаючись на дані достовірних джерел, попередив сьогодні, 13 серпня, що в автомобілях з путінського «гуманітарного конвою» закладено приховані маячки для наведення вогню систем «Град». За словами активіста, під час заходу в Луганськ «гуманітарний конвой» буде обстріляний із «Градів» спецпризначенцями головного розвідувального управління генерального штабу збройних сил Росії, а відповідальність буде покладена на Національну гвардію України. Дмитро Снєгирьов повідомив також:

«12 серпня в Краснодоні відбулася нарада бойовиків, на якій обговорювався момент проходження каравану з гуманітарною допомогою і наявності в ньому систем радіоспостереження. Нараду проводив офіцер ГРУ з позивним «Ніколай».

У нараді брало участь вісім чоловік. Непрямим підтвердженням підготовки провокації є відмова російської сторони перевантажувати вантаж на орендовані «Червоним хрестом» автівки, про що заявив голова російського МЗС Сергій Лавров.

Лавров направив певні сигнали «ополченцям», і ці сигнали були почуті, про що свідчить нарада польових командирів і наявність загону спецназу ГРУ з 18 осіб, який прибув напередодні і розташувався в приміщенні ДПІ Краснодону. Крім того Лавров  підкреслив, що вся відповідальність за забезпечення безпеки лежить на київських силовиках.У самому Луганську відзначається активізація бойовиків, які ведуть обстріл «зеленого коридору» і всіляко перешкоджають виїзду луганчан з міста.

Співголова громадської організації «Права справа» Дмитро Снєгирьов повідомив про це в середу кореспонденту телеканалу «Еспресо.TV». Натомість інформаційна агенція УНІАН передає у середу:

«У гуманітарний вантаж, який везе колона машин з Росії, заховано радіомаяки для наведення вогню систем «Град». Про це кореспонденту УНІАН повідомив голова громадської організації Громадянська ініціатива «Права справа» Дмитро Снєгирьов. За його словами, цю інформацію йому надали джерела, близькі до самопроголошеної «ЛНР».

«Як стало відомо з достовірних джерел, в машинах, що везуть гуманітарку з Росії, заховані радіомаяки для наведення вогню систем «Град». При заході в Луганськ даний караван буде обстріляно спецназом ГРУ Росії, а відповідальність буде покладено на Нацгвардію України», – сказав Снєгирьов.

Він також повідомив: «12 серпня в Краснодоні відбулася нарада бойовиків, на якому обговорювалося момент проходження каравану з гуманітарною допомогою і наявності в ньому систем радіоспостереження (маячків). Нараду вів офіцер російського ГРУ з позивним «Микола». У нараді брали участь 8 осіб».

На думку Снєгирьова, непрямим підтвердженням провокації є відмова російської сторони від орендування Червоним Хрестом машин. Також, за його словами, підтвердженням того, що провокація запланована з боку Росії, свідчить проведення наради польових командирів бойовиків і наявність загону спецназу ГРУ з 18 чоловік, який прибув напередодні і розміщується в будівлі державної податкової інспекції у Краснодоні.

Крім того, у Луганську, якому безпосередньо призначається цей вантаж, відзначено активізацію бойовиків, які ведуть обстріл зеленого коридору і всіляко перешкоджають виїзду мешканців міста, зазначив Снєгирьов. Як повідомляв УНІАН, вночі колона вантажівок після перегону з підмосковного Наро-Фомінська увійшла до Воронежа і попрямувала до Бєлгорода».

УНІАН повідомляє це сьогодні, 13 серпня. Своєю чергою, сайт «Інформатор.su» повідомляє сьогодні, 13 серпня: 

«Як стало відомо з достовірних джерел, наближених до ЛНР в вантажівках гуманітарної допомоги з Російської Федерації встановлені радіомаячки для наведення вогню. Про це !Інформатору» повідомив лідер «Правої справи» Дмитро Снєгирьов.

На момент заходу каравану у Луганськ, вантажівки мають бути обстріляні спецназом ГРУ, а відповідальність за це російська сторона планує покласти на Нацгвардію і Збройні сили України. 12 серпня у Краснодоні відбулася нарада бойовиків де обговорювався момент проходження каравану з гуманітарною допомогою на територію т.зв. ЛНР і наявності у вантажівках, які везуть цю «гуманітарну допомогу» систем радіоспостереження.

Нараду вів офіцер російського ГРУ з позивним Николай. В нараді брали участь 8 чоловік. 

Підтвердженням провокації, яка мала відбутися також є відмова російської сторони передавати вантаж для транспортування Червоному хресту (який запропонував свої вантажівки для транспортування гуманітарної допомоги у Луганськ), про що заявив Лавров: «Ми дали згоду на те, щоб на наших ТРАЛах з’явилися українські номери».

Крім того Лавров винятково підкреслив, що вся відповідальність за забезпечення безпеки проходження каравану лежить саме на київських силовиках. Сигнали Лаврова напевно були почуті, про що свідчить нарада польових командирів та наявність загону спецпризначенців ГРУ з 18 чоловік який прибув напередодні і розміщується у будівлі Державної податкової інспекції Краснодону.

В самому місті Луганськ, де безпосередньо чекають на цей вантаж, помічено активізацію бойовиків, які ведуть обстріл так званого зеленого коридору з систем град і перешкоджають виїзду луганчан з заблокованого міста. Більш того, останніми днями у місті помічено мобільні групи бойовиків, які пересуваються на квадрациклах та з’ясовують місця масового скупчення луганчан та місця роздачі гуманітарної допомоги.

Зазвичай, після подібних розвідок такі місця піддаються масованому обстрілу, що викликає масові жертви серед місцевого населення, що створює картинку для російських ЗМІ. Тож, очевидно, що у випадку будь-яких провокацій – уся відповідальність має лягти саме на російську сторону, яка відмовилась від допомоги «Червоного хреста», а також, очевидно, планує повторну розіграти карту з масовими вбивствами серед місцевого населення, як це ФСБ вже раз робило у Москві, підірвавши житлові будинки з власними громадянами». 

«Інформатор.su» повідомляє це сьогодні, 13 серпня.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів