Рашисти звинуватять в обстрілі терористами «гуманітарної» колони Путіна десантників зі Львова?

23:20 13 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: texty.org.ua

Як зауважив у середу журналіст Роман Бурко, це випливає з дезінформації, поширеної сьогодні терористами.

Головний редактор проектів «InformNapalm» і «BurkoNews» Роман Бурко інформує сьогодні, 13 серпня, в повідомленні «Оперативно. «Білі троянські коні»:

«Підтвердилися наші припущення, викладені у зведенні за 12 серпня про те, що колона «Білих троянських коней» буде розділятися на «гуманітарну» й «умовно гуманітарну» частини.

Нагадаємо, що російські терористи й найманці на сході України зараз відчувають гостру потребу та брак боєприпасів. Також, стає зрозумілим те, для чого відбувалося впродовж останніх місяців перекидання бронетехніки, зокрема – танків, з Росії через селища Північний і Поповка, через Суходольськ та Краснодон (пропускиний пункт «Ізварине») далі на Луганськ і Свердловськ.

Не хочемо помилитися в розрахунках, але за час протистояння в балках і насадженнях російські найманці вже сховали N одиниць (під N ми розуміємо сотні) бронетехніки. Раніше було не зовсім зрозумілим те, чому бойовики не використовують увесь перекинутий потенціал, а зберігають техніку й ховають по обширних занедбаних територіям заводів, рекультиваціях або просто в «зеленці».

Тепер все стало на свої місця – йшла планомірна підготовка, в ході якої вглиб української території вже були закинуті всі необхідні бронетанкові групи. Залишилося закинути ще боєприпаси і чергову порцію спеціалістів... 

Буквально в момент написання поста з Краснодона надійшла інформація, що з боку Ізварине через місто поїхали танки під російськими прапорами, кількість – поки що невідома, але не менше 3-х...»

А невдовзі Роман Бурко інформував у повідомленні «Важливо! Підготовка провокації з проникненням білої колони «троянських коней»

«У районі 19: 30-20: 00 на більшості інформаційних каналів терористів (сайти, групи в соцмережах, форуми, канали Zello) було організовано масове вкидання дезінформації! Згідно вкиданню, українські силовики, нібито з боями, прорвалися з луганського аеропорту (а зокрема в ньому, як відомо, дислоковані десантники 80-ї окремої аеромобільної бригади зі Львова. – «ЩЛ») і ведуть бої зі застосуванням танків (!) у селищі Новосвітлівка, розташованому на ключовий трасі М04 (з'єднує # Луганськ з # РФ) 

«Цей маневр обумовлений не тільки тактичними, а й політичними мотивами. Саме з цього боку найбільш логічним виглядало б входження на територію Новоросії російської гуманітарної колони», – підкреслює свій інформаційний посил рупор окупантів – сайт «Російська весна». 

Ми перевірили ще раз цю інформацію й зв'язалися з українськими силовиками в аеропорту. Таких маневрів силами АТО точно не проводилося.

Із цього випливає, що російська сторона організувала інформаційну підготовку своєї провокації з проникненням «гуманітарної колони» з боку Ізвариного, яку, за задумом російських спецслужб, повинні розстріляти десь під Новосвітлівкою «українські карателі». Роль карателів, очевидно, будуть виконувати бойовики, які контролюють цей район. 

Ми просимо максимально надати розголосу підготовку такого сценарію, щоб зірвати можливі плани російських спецслужб. 

Разом переможемо! Слава Україні!».

Роман Бурко повідомив це сьогодні, 13 серпня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Стосовно ж дезінформації рашистів, про яку він повідомив, то її зауважив у середу, приміром, сайт «Інформатор.su», який передав таке: «Українські війська пішли на штурм Луганська – в районі аеропорту були помічені танки», – таку інформацію розповсюджує російське видання «Лента.ру». «Щойно «ополченці» сказали, що з боку аеропорту Луганська вийшли українські танки та прориваються до шосе, яке веде вбік Росії. Зараз там бій. Цього слід було очікувати, оскільки в луганському аеропорту ще з травня оточені півтори тисячі українських десантників. Допомога до них давно не надходить», – пише «Лента.ру».

Як інформував «Щоденний Львів», співголова громадської організації «Права справа» Дмитро Снєгирьов попередив у середу, що російським спецпризначенцям наказали обстріляти автомобілі з «гуманітарною допомогою» Путіна.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів