РНБО запевняє – в Україні блокуватимуть підозрілу «гуманітарку» Путіна, якщо вона зайде самовільно (відео)

14:31 14 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Про це заявив у четвер речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.


Відео: 5 канал

РНБО не володіє інформацією про місцеперебування російської колони з «гуманітарним вантажем», але обіцяє належним чином відреагувати, якщо вона, порушуючи норми українського законодавства, спробує самовільно зайти на територію України. Про це заявив сьогодні, 14 серпня, на брифінгу в Києві, відповідаючи на запитання журналістів, речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.Дослівно ж він сказав із цього приводу таке:

«У нас немає інформації щодо координат місцезнаходження цієї колони... В будь-якому випадку ця колона в разі приїзду має бути перевірена щодо вмісту вантажу, який вона везе, прикордонниками і представниками Червоного Хреста. Ми сподіваємось, що російська сторона виконає всі вимоги і не порушить нашого законодавства».

Натомість запитання «Як діятиме українська сторона в разі спроби колони самовільно проїхати?» Лисенко відповів: «У цьому випадку рух колони буде заблокований всіма силами, якими можливо».

Цю заяву передає в четвер кореспондент іннформаційної агенції УНІАН.

Як інформував «Щоденний Львів», співголова громадської організації «Права справа» Дмитро Снєгирьовпопередив у середу, що російським спецпризначенцям наказали обстріляти автомобілі з «гуманітарною допомогою» Путіна, колишній керівник уряду, СБУ й міністертва оборони Євген Марчук повідомив, що в автоколоні з «гуманітаркою» Путіна для Донбасу бачили солдатів і військову техніку, в Адміністрації Президента не виключають вторгнення Росії в Україну під приводом доставки «гуманітарки», керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук вважає: «Гуманітарний конвой» Путіна може зіграти не останню роль у вторгненні Росії на Донбас», а журналіст Роман Бурко зауважив у середу, що з дезінформації, поширеної сьогодні терористами, випливає – рашисти звинуватять в обстрілі терористами «гуманітарної» колони Путіна десантників зі Львова, наразі підозрілий російський «гуманітарний конвой» рухається в напрямку Луганська – про це повідомляє в четвер інформаційна агенція «Associated Press».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів